1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Macaristan ve Avusturya ruble ile ödemeyi kabul etti

Macaristan ve Avusturya ruble ile ödemeyi kabul etti

Macaristan ve Avusturya, Rusya'ya doğal gaz ödemelerini euro olarak Gazprombank'a transfer edilecek paranın rubleye dönüştürülmesi ile yapacaklar.

Macaristan ve Avusturya ruble ile ödemeyi kabul etti

Enerji Günlüğü - Macaristan ve Avusturya, Rusya'dan aldığı doğal gaz için ruble olarak ödeme yapmayı kabul etti. 

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom’un ruble ile ödeme yapmayı reddeden Bulgaristan ve Polonya’ya gaz akışını durdurduğunu açıklamasının ardından Macaristan ve Avusturya’dan ruble ile ödemeyi kabul ettikleri yönlü açıklama geldi. 

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Rusya'dan doğal gaz alımı için ödemelerin Gazprombank'a euro olarak transfer edilecek paranın rubleye dönüştürülmesi yolu ile yapacaklarını duyurdu.  Dışişleri Bakanı açıklamasında, Rusya'ya Gazprombank üzerinden gaz ödemesinin 22 Mayıs'ta yapılacağını da ifade etti. 

Szijjarto, Macaristan'a Bulgaristan ve Sırbistan rotası üzerinde Rus gazı akışının sözleşmelere uygun şekilde devam ettiğini vurguladı.

AVUSTURYA DA RUBLE ÖDEMESİNİ KABUL ETTİ

Macaristan'ın ardından Avusturya da Rusya'dan aldığı doğal gaz için ruble olarak ödeme yapmayı kabul etti.  Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, hükümet üyelerine yaptığı açıklamada, Avusturya enerji şirketi OMV'nin Rusya'ya doğal gaz ödemesini ruble olarak yapacağını söyledi. 

Nehammer, Avusturya ve Almanya'nın Rusya'ya doğal gaz ödemelerinin yaptırımları ihlal etmeyecek şekilde gerçekleştirmeyi kabul ettiklerini de belirtti.  Avusturya Enerji Bakanı Leonore Gewessler de Rus gazı olmadan Avusturya'nın 2023 kışı için doğal gaz depolarını dolduramayacağını ifade etti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler