1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye ve Rusya ödemelerde Ruble ve TL’ye geçiyor

Türkiye ve Rusya ödemelerde Ruble ve TL’ye geçiyor

Türkiye ile Rusya, ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirmek amacıyla ulusal para birimleri TL ve Ruble üzerinden ödeme yapma konusunda anlaştı.

Türkiye ve Rusya ödemelerde Ruble ve TL’ye geçiyor

Enerji Günlüğü - Türkiye ile Rusya arasında, doğal gaz ticaretindeki ödemelerde kademeli bir şekilde Rubleye geçilmesi konusunda anlaşma sağlandığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in 5 Ağustos’ta Soçi’de yaptığı ikili görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacminin tespit edilen hedefler doğrultusunda ve dengeli bir temelde artırılması, ekonomi ve enerji alanlarında iki ülkenin birbirlerinden beklentilerinin mütekabiliyet çerçevesinde karşılanması, ulaştırma, ticaret, tarım, sanayi, finans, turizm ve inşaat gibi sektörlerde uzun süredir iki ülke gündeminde bulunan konularda iş birliğinin güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması üzerinde mutabık kalındı. 

Görüşmede, Türkiye ile Rusya’nın ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirmek amacıyla ulusal para birimleri TL ve Ruble üzerinden ödeme yapma konusunda anlaşıldığı ve Türkiye’nin doğal gaz ithalatının bir kısmını Ruble ile ödeyeceği kaydedildi. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak’ın yaptığı açıklamaya göre, iki ülke arasındaki ticarette kademeli şekilde ulusal para birimlerine geçilecek ve ilk aşamada bazı tedarikler Rus rublesiyle ödenecek. 

AB DURUMDAN RAHATSIZ

Öte yandan Financial Times gazetesine konuşan AB’li yetkililer, bu adımlar nedeniyle Türkiye’nin de yaptırımlara maruz kalabileceğini ve Türkiye’de faaliyet gösteren Batı şirketlerinin pazardan çıkmak isteyebileceğini belirttiler.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler