1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. G7, Rusya enerjisine ruble ile ödemeyi reddetti

G7, Rusya enerjisine ruble ile ödemeyi reddetti

G7 liderleri, Rusya'nın enerji faturalarının ruble olarak ödenmesi talebinin tek taraflı ve sözleşmelerin açık ihlali olduğunu açıkladılar.

G7, Rusya enerjisine ruble ile ödemeyi reddetti

Enerji Günlüğü - G7, Putin'in Rusya’ya yaptırım uygulayan ülkelerin Rus doğalgaz ödemelerinin ruble ile yapılması talebini reddetti.

G7 Enerji Bakanları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın Rusya’ya yaptırım uygulayan ülkelerin doğal gaz ödemelerinde ruble kullanmayı planladığına yönelik ifadeleri için tek taraflı alınmış karar değerlendirmesi yaptı.

Talebin sözleşmeyi açıkça ihlal ettiğini ve kabul edilemez olduğunu belirten G7 liderleri, Rusya'nın enerji faturalarının ruble olarak ödenmesi talebinin kabul edilemez olduğunu belirterek, şirketlere Putin'in bu talebine boyun eğmeme çağrısında bulundu.

RUSYA: BEDAVAYA GAZ SEVK ETMEYECEĞİZ

G7 liderlerinin yaptıkları bu açıklamaya Rusya’dan yanıt gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Avrupa’nın ruble ile ödeme yapmayı reddetmesi durumunda gazı kesebileceklerini söyledi. Peskov, "Bedavaya doğal gaz sevk etmeyeceğiz, bu kesin. Bunu tamamen emin bir şekilde söyleyebilirim. Bizim durumumuzda tüm Avrupa'ya hayırseverlik yapmak pek amaca uygun değil" ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler