1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom TürkAkım’ın Avrupa ayağı güzergahına karar verdi

Gazprom TürkAkım’ın Avrupa ayağı güzergahına karar verdi

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom’un TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın Avrupa ayağının Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya’ya...

Gazprom TürkAkım’ın Avrupa ayağı güzergahına karar verdi

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom’un TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın Avrupa ayağının Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya’ya uzanmasına karar verdiği kaydedildi.

Kommersant gazetesi, Rus devlet enerji şirketi Gazprom'un, TürkAkım'ın hangi Avrupa ülkelerinden geçeceğine karar verdiğini ve bu ülkelerde gereken işlemlere başladığını yazdı. Boru hattının Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya'ya gideceği belirtilen habere göre, Rus gazının Bulgaristan ve Sırbistan'a sevkinin 2020'de, Macaristan'a 2021'de, Slovakya'ya ise 2022'de başlaması planlanıyor.

Kommersant gazetesinin Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya'nın gaz transfer operatörlerinin belgelerine dayandırdığı haberinde, Gazprom'un bu ülkelerde kendisi için yeni boru hattı kapasiteleri ayrılması için işlemlere başladığı kaydedildi. 

BULGARİSTAN İHALE YAPACAK

Ayrıca, Bulgaristan'da gaz boru hatlarının gelecekteki kapasiteleri hakkında aralıkta ihaleye gidilmesi bekleniyor. İhale hazırlıkları için düzenlenen belgelerde bu kapasitelerin Türk Akımı'nın sağladığıyla birbirine tamamen uyduğu kaydedildi.

Türk Akımı, her biri 15.75 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli olan birbirine paralel 2 ayrı hattan oluşacak. Bu hatların biri Türk pazarının ihtiyaçlarına, diğeriyse Avrupalı tüketicilerin kullanımına ayrılacak.

TürkAkım'ın deniz bölümünün inşaası bu hafta tamamlanmış, bu vesileyle İstanbul'da düzenlenen törene Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katılmıştı. 

TÜRKAKIM BORU HATTI TÜRKİYE'DE KARAYA ÇIKTI

Önceki ve Sonraki Haberler