1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom: Ukrayna’ya bedava gaz veremeyiz

Gazprom: Ukrayna’ya bedava gaz veremeyiz

Enerji Günlüğü – Gazprom Ukrayna'nın Şubat ayı doğalgaz borcu ödemesi yapmadığını belirterek, bedava gaz veremeyecekleri uyarısında bulundu.Rus...

Gazprom: Ukrayna’ya bedava gaz veremeyiz

Enerji Günlüğü – Gazprom Ukrayna'nın Şubat ayı doğalgaz borcu ödemesi yapmadığını belirterek, bedava gaz veremeyecekleri uyarısında bulundu.

Rus haber ajansı İnterfaks'ın haberine göre Gazprom CEO'su Alexey Miller, Ukrayna'nın doğal gaz alımından gecikmiş toplam borcunun 1,89 milyar dolar olduğunu ve Ukrayna devlet gaz şirketi Naftogaz'ın Şubat ayı için bir ödeme yapmadığını söyledi.

2009’DA YAŞANANLAR TEKRARLANABİLİR

Gazprom'un her zaman anlaşmaların yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve getirmeye devam edeceğini kaydeden Miller, Naftogaz'ın sözleşme hükümlerine uyması gerektiğini vurgulayarak,"Ama bedava gaz veremeyiz. Ukrayna ya borcunu kapatır ya da biz doğalgaz sevkiyatını durduracağız, bununla da 2009 yılında yaşananlar tekrarlanabilir" dedi.

TOPLAM BORÇ 1.860 MİLYAR DOLAR

Miller dün yaptığı açıklamada, 7 Şubat’ın Ukrayna’nın Şubat ayı doğalgaz ödemesi için son gün olduğunu ama herhangi bir ödemenin yapılmadığını söyledi. İlk çeyrek hesaplamalarına göre Ukrayna’nın toplam borcunun ise 1.860 milyar dolara ulaştığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan Gazprom sözcüsü daha esnek bir mesaj vererek, “ Ukrayna üzerinden Avrupa’ya gaz sevkiyatına devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

UKRAYNA CEPHESİNDEN AÇIKLAMALAR

Naftogaz dün bir açıklama yaparak, Ocak ayı borcunu ödediğini ve Şubat ayı için de ödeme yapacağını ifade etti. Ukrayna Ekonomi Bakanı ise yaptığı açıklamada, “ Gazprom’a olan borcun birkaç gün içinde ödenmesi için çalışıyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler