1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gediz Elektrik’in Bereket`e devir töreni yarın

Gediz Elektrik’in Bereket`e devir töreni yarın

Enerji Günlüğü - Gediz Elektrik Dağıtım AŞ ve Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ hisselerinin Bereket Enerji Grubu'na devri için yarın imza töreni düzenlenecek. Elektrik...

Gediz Elektrik’in Bereket`e devir töreni yarın

Enerji Günlüğü - Gediz Elektrik Dağıtım AŞ ve Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ hisselerinin Bereket Enerji Grubu'na devri için yarın imza töreni düzenlenecek. 

Elektrik dağıtım özelleştirmelerinin en önemli parçalarından biri konumundaki İzmir ve Manisa illerinin elektriğini tedarik eden Gediz Elektrik’in hisse devri imza töreni yarın (14 Haziran Cuma) Ankara Rixos Otel’de saat 09:00’da gerçekleştirilecek.

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin hisse devri imza töreni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılımlarıyla yapılacak. Hisseleri devralan GDZ Enerji Yatırımları AŞ’nin dahil olduğu Bereket Enerji Grubu, Türkiye’nin önde gelen yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreten şirketleri arasında yer alıyor. 1995 yılında kurulan ve merkezi Denizli’de olan grup aynı zamanda Türkiye’nin ilk özel sermayeli HES yatırımcısı olmasıyla da dikkat çekiyor.

Bereket Enerji Grubu, aynı zamanda 2008 yılından beri Aydın, Denizli ve Muğla bölgesinde elektrik dağıtımı ve satışını yürütmekte olan Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş. şirketleri ile de önemli bir deneyime sahip. Aydem, halihazırda bölgede yaklaşık 1.6 milyon aboneye dağıtım ve perakende satış hizmeti veriyor. Aydem ve devralınan Gediz ile birlikte Aydın, Denizli, Muğla, İzmir ve Manisa illerinde toplam 4.2 milyon müşteriye hizmet verilecek. 

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Elektrik Dağıtıcıları Derneği ELDER'in bir önceki dönem başkanlığını yürütüyordu. Saldanlı halen, Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in başkanlığını yürüttüğü ELDER'de Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler