1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. “Güneşte üst sınır yükseltilmeli”

“Güneşte üst sınır yükseltilmeli”

Enerji Günlüğü - Halk Enerji Genel Müdürü Mustafa Atilla, güneş enerjisinden elektrik üretiminde üst sınırın yükseltilmesi gerektiğini söyledi....

“Güneşte üst sınır yükseltilmeli”

Enerji Günlüğü - Halk Enerji Genel Müdürü Mustafa Atilla, güneş enerjisinden elektrik üretiminde üst sınırın yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Yasal olarak güneş enerjisi tesislerinde toplam kurulu gücün 600 megavatı geçemeyeceğini dile getiren Atilla, Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelinin ise 40 bin megavat olduğunun altını çizdi. Kanunda belirtilen sınırın artırılması gerektiğine dikkat çeken Atilla, “Türkiye'nin enerji alanında endüstrileşme problemi var. Potansiyelin kullanılması için devletin enerji alanında verdiği teşvik sistemi yapısal olarak değişmeli" diye konuştu.

Gaziteknopark'ta kurulan güneş enerjisi santralini tanıtan Atilla, santralde hangi iklim ve çevresel koşullarda, hangi güneş panelinin kurulmasının daha uygun olduğunu ölçtüklerini, farklı tür paneller, invertör ve güneş izleyicisi teknolojilerinin gerçek iklim koşullarında test edildiğini ifade etti. Atilla, yapılan testlerden elde edilen verilerin, güneş enerjisi sistemlerinin optimizasyonunda kullanıldığını ve yatırımcılara uygun teknolojiyle yatırım yapma fırsatı sağladığını kaydetti. Binaların çatılarına da güneş enerjisi panellerinin kurulabildiğine dikkati çeken Atilla, kurulan sistemin 7 yılda maliyetini karşıladığını kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler