1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Gürcü Bakan`dan Türkiye`ye işbirliği çağrısı

Gürcü Bakan`dan Türkiye`ye işbirliği çağrısı

Enerji Günlüğü - Gürcistan Savunma Bakanı İrakli Alasaniya, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’nin, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattının ve mevcut...

Gürcü Bakan`dan Türkiye`ye işbirliği çağrısı

Enerji Günlüğü - Gürcistan Savunma Bakanı İrakli Alasaniya, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’nin, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattının ve mevcut stratejik projelerin güvenliğinin sağlanması konusunda işbirliği yapmasının gerektiğini söyledi. 

Gürcistan’ın savunma sanayi alanında Azerbaycan’ın yolunu benimsemeyi planladığını söyleyen Alasaniya şunları kaydetti:

“Geldiğimiz aşamada işbirliğimiz sadece bilgi değişimi ve paylaşımı ile sınırlı. Ancak kanımca, ortak ilgi duyulan konular üzerine çalışmamız gerekecek. Gürcistan’la Azerbaycan benzer tehditler ve zorluklarla karşı karşıya ve ülkelerimizin öncelikleri de benzerlik arz ediyor. Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattının ve mevcut stratejik projelerin güvenliğini sağlamamız gerekiyor. İşte tam da bu sebepten dolayı savunma alanındaki işbirliğinin ortak bölgesel projelerin güvenliği açısında da olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyorum.”

Gürcü bakan, ortak projelerin gerçekleştirilmesi için Azerbaycan ve Türkiye’nin savunma sanayi şirketleri ve işletmeleri ile görüşmeler yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler