1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GZL Enerji Denizli`ye 5 MW`lık GES kuracak

GZL Enerji Denizli`ye 5 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü -GZL Enerji, Denizli'nin Tavas ilçesinde 5 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali kuracak.GZL Enerji Lojistik Ltd. Şti. tarafıdanDenizli Ġli,...

GZL Enerji Denizli`ye 5 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü -GZL Enerji, Denizli'nin Tavas ilçesinde 5 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

GZL Enerji Lojistik Ltd. Şti. tarafıdanDenizli Ġli, Tavas Ġlçesi, Derinkuyu Mahallesi, TavĢan Tepesi mevkiinde 106.590 m²'lik alan içerisinde 5 adet 0,99 MW kapasiteli GES kurulması planlananıyor.

0,99 MW'lik her bir tesisten yaklaşık 1.600 MWh olmak üzere yılda toplam yaklaşık 11.200 MWh'lik elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Projeden üretilecek elektrik, trafolar ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın hatlara saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacak.

13.925.000 TL bedelli projede toplam 20.000 adet çok kristallifotovoltaik panel ve her biri 333 kW olan 21 adet evirici (invertör) kullanılacak.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Denizli Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler