1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. GZL Enerji Samsun’da hayvansal atıklardan elektrik üretecek

GZL Enerji Samsun’da hayvansal atıklardan elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - GZL Enerji, Samsun’un Çarşamba ilçesinde günde 95 ton büyükbaş hayvan atığını kullanarak saatte 1.501 kWh elektrik üretecek.GZL...

GZL Enerji Samsun’da hayvansal atıklardan elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - GZL Enerji, Samsun’un Çarşamba ilçesinde günde 95 ton büyükbaş hayvan atığını kullanarak saatte 1.501 kWh elektrik üretecek.

GZL Enerji A. Ş. tarafından Samsun ili, Çarşamba ilçesi, Çınarlık Mahallesinde, tapulu 20.000 m2’lik toplam alan içerisinde GZL Enerji Biyogaz Tesisi kurulması ve işletilmesi planlanıyor.  

Tesiste bölgede yer alan büyükbaş hayvan çiftliklerinden çıkan hayvansal atıkların toplanıp anaerobik fermantasyon yöntemi ile mezofilik şartlarda biyogaz elde edilecek ve elde edilen biyogaz kojenerasyon ünitesinde yakılarak elektrik üretilecek.

Yatırım maliyeti 7 milyon liranın üzerinde hesaplanan proje kapsamında Koni İnşaat Sanayi A.Ş. firmasından temin edilecek 95 ton/gün hayvansal atık kullanılacak. Santralde saatte 1.501 kWh elektrik üretimi gerçekleştirilecek. Üretilen elektrik devlet garantisi altında dağıtım şirketine satılacak. 

Biyogaz santralinde herhangi bir sorunla karşılaşılırsa, gazın kojeneratör ünitesinde harcanamadığı ve depolanamadığı durumda en güvenli bir şekilde yakılarak stabile edilmesi için 850 m3/saat akış ve yaklaşık 1.700 kW termal güçte bir meşale (acil gaz yakma sistemi) kullanılacak. İşletmede ısı açığa çıkacak ve bu ısı fermenter tanklarının ısıtılmasında kullanılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler