1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. HESİAD Başkan Elvan Tuğsuz Güven’le yola devam edecek

HESİAD Başkan Elvan Tuğsuz Güven’le yola devam edecek

Kısa adı HESİAD olan Hidroelektrik Santralları Sanayi İş Adamları Derneği’nin adı ‘Hidroelektrik Sanayi İş İnsanları Derneği’ olarak değiştirildi, Elvan Tuğsuz Güven başkanlık görevine yeniden seçildi.

HESİAD Başkan Elvan Tuğsuz Güven’le yola devam edecek

Enerji Günlüğü - Hidroelektrik Santralları Sanayi İş Adamları Derneği HESİAD’ın Olağanüstü Genel Kurulu 14 Şubat 2024’te Ankara’da toplandı. Derneğe uzun yıllar büyük emekler veren önceki başkan Fahrettin Arman’a ‘Onursal Başkan’ unvanının verildiği Genel Kurul’da, dernek adının da ‘Hidroelektrik Sanayi İş İnsanları Derneği’ olarak değiştirilmesine karar verildi.

Toplantıda, daha geniş katılımlı bir yönetim kurulu oluşturmak adına derneğin asil ve yedek yönetim kurulu üye sayısı toplam 14’e çıkartıldı ve bu üyelerin 7’si asil, 7’si yedek YK üyesi olarak görevlendirildi. Toplantıda ayrıca yeni denetim kurulu üyeleri de belirlendi.

HESİAD yönetiminde kadın temsilinin artırılması adına, biri dernek başkanı Elvan Tuğsuz Güven olmak üzere asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri arasında toplam dört kadın üye bulunuyor.

HESİAD Başkanı Elvan Tuğsuz Güven ve HESİAD üyesi şirketlerin temsilcilerinin katıldığı Genel Kurul toplantısında 2023 yılı değerlendirmesinin yanı sıra derneğin 2024 ve 2025 hedefleri ele alındı. HESİAD 13. Olağanüstü Genel Kurulu’nda yönetim kurulu üye sayısının 5’ten 7’ye çıkartılmasına karar verilirken yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri de belirlendi. Buna göre HESİAD Yönetim Kurulu şu şirket ve isimlerden oluşuyor:

Elvan Tuğsuz Güven, HESİAD Başkanı / Tektuğ Elektrik

Yusuf Hüyesin Yücebaş, Genel Sekreter / Ak Enerji

İbrahim Balanuye, Sayman / Limak Enerji

Cem Özkök, Üye / Mogan Enerji / Güriş

Elif Yağlı, Üye / Aydem Enerji

Emre Hatem, Üye / Rönesans

Ziya Erdem, Üye / Sanko Enerji

ÇALIŞMA GRUPLARI

Genel Kurul’da HESİAD üyelerinin daha aktif rol üstlenmesi amacıyla 5 çalışma grubu oluşturuldu. Buna göre HESİAD bünyesinde, hibrit, işletmelerde yaşanan sorunlar, havza yönetimi, yeni yatırımlar ve pompaj santraller ile iletişim ve üye kazanım çalışma grupları oluşturuldu. Ççalışma grupları sektörün sorunlarını çözmeye ve beklentilerini karşılamaya yönelik faaliyetler hayata geçecek.

Önceki ve Sonraki Haberler