1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hindistan ABD`den doğalgazda özel statü talep edecek

Hindistan ABD`den doğalgazda özel statü talep edecek

Enerji Günlüğü - Hindistan'ın, Amerika Birleşik Devletleri'nden doğalgaz tedariği konusunda özel bir statü talebinde bulunacağı ifade edildi.İndian...

Hindistan ABD`den doğalgazda özel statü talep edecek

Enerji Günlüğü - Hindistan'ın, Amerika Birleşik Devletleri'nden doğalgaz tedariği konusunda özel bir statü talebinde bulunacağı ifade edildi.

İndian Express gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Barrack Obama'nın bu ay Hindistan'a yapacağı ziyarette Hindistan'ın enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacak bir teklif sunulacak. ABD-Hindistan petrol ve doğalgaz sektöründeki işbirliği üzerine hazırlanan bir taslak notuna göre, Yeni Delhi LNG tedariği için Washington'dan 'Özel Statü' şeklinde bir destek almasının gerekliliğine vurgu yapılacak.

Habere göre, Başkan Obama'nın 'Özel Statü' teklifini kabul etmemesi halinde B Planı devreye sokularak, serbest ticaret anlaşmasına sahip tüm LNG ihracat projeleri için 'Özel Ayrıcalıklar' istenecek.

Şimdiye kadar Hintli enerji şirketi GAIL İndia iki Amerikan şirketinden LNG satın alımı için projeye özel ayrıcalık kazandı.

Geçtiğimiz günlerde ABD, petrol ihracat yasağını kısmen gevşetmiş, ABD'de Sanayi ve Güvenlik Bürosu bazı şirketlere ham petrolün ultra hafif bir formu olan kondensat ihracatı için lisans vereceğini açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler