1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. IBC Solar`a Avrupa`da PV Projeleri ödülü

IBC Solar`a Avrupa`da PV Projeleri ödülü

Enerji Günlüğü - IBC Solar, EnFa – The Energy Factory uygulamasıyla Intersolar 2015'te bu yılın “Avrupa’da PV Projeleri” kategorisindeki ödülünü...

IBC Solar`a Avrupa`da PV Projeleri ödülü

Enerji Günlüğü - IBC Solar, EnFa – The Energy Factory uygulamasıyla Intersolar 2015'te bu yılın “Avrupa’da PV Projeleri” kategorisindeki ödülünü aldı.

IBC Solar ve çözüm ortağı Widmann Energietechnik EnFa – The Energy Factory uygulamasıyla Intersolar 2015'te bu yılın “Avrupa’da PV Projeleri” kategorisindeki ödülünü kazandı.

EnFa – The Energy Factory (Enerji Fabrikası) uygulaması şebekeden bağımsız yenilenebilir enerji projesi. Birbiriyle uyumlu ve akıllı bir enerji ağının nasıl çalışması gerektiğini ortaya koyan projede, %80’i fotovoltaik 112 kWp’lik bir sistem, gün boyu enerji üretimini sağlıyor ve 900 m²’den büyük bir alanda kurulu bu ofis kompleksinin kullanıcılarına tamamı yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerjiyi Eylül 2014’den beri sağlıyor ve enerji şebekesiyle hiç bir bağlantısı bulunmuyor.

Projede üretilen ve tamamı anında tüketilemeyen enerji ise 400 kWh’lik akülü bir depolama sistemine aktarılıyor. Güneş ışımasının yetersiz olduğu günlerde ise sistem performansıyla ilgili bir aksaklık yaşanmaması adına Isı ve elektrik üretebilen 40 kW’lık ek bir biyogaz sistemi de destek vermesi amacıyla tasarıma entegre edilmiş.

Kaynak: Solarbaba

Önceki ve Sonraki Haberler