1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. IC Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz edilecek

IC Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz edilecek

Portföyünde toplam 9 hidroelektrik santrali bulunan, 388 MW kurulu gücü ile 2023 yılında 1 milyar 200 milyon kWh düzeyinde elektrik üreten IC Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz edilecek.

IC Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz edilecek

Enerji Günlüğü - IC Holding’in enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketi IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Halka arz, Ak Yatırım Menkul Değerler, İş Yatırım Menkul Değerler ile Ziraat Yatırım Menkul Değerler liderliğinde gerçekleştirilecek. 

HALKA ARZ BÜYÜKLÜĞÜ 3,7 MİLYAR TL

Birim pay fiyatı 10,00 TL olarak belirlenen IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin halka arz büyüklüğünün yaklaşık 3,7 milyar TL, halka açıklık oranının ise yüzde 20,03 olacağı öngörülüyor. 369.565.717 nominal/adet hissenin satışa sunulacağı halka arzın 226.986.323 nominal TL’lik kısmı sermaye artırımı, 142.579.394 nominal TL’lik kısmı ise ortak satışı yolu ile gerçekleştirilecek. 

Trabzon, Erzincan, Tokat, Mersin, Giresun’da elektrik üretimine devam eden 9 HES ile coğrafi çeşitlilik avantajına sahip IC Enterra Yenilenebilir Enerji, kaynak çeşitliliği ve portföy büyüklüğü için yeni yatırımlar planlıyor.

“HEDEF SÜRDÜRLEBİLİR BÜYÜME”

Sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine işaret eden IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, “Şirketimiz için mevcut gelir kaynağı olan HES’lerin yanı sıra yenilenebilir enerji portföyümüzü güneş, rüzgar santralleri ve enerji depolama yatırımları ile büyütmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde, yatırımı devam eden 136 MWm kapasiteli Erzin-2 YEKA GES ile izin süreçleri devam eden 61 MWm Bağıştaş hibrit GES projelerimize odaklanmış durumdayız.  Yine önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından olan depolamalı RES ve GES ön lisans çalışmalarımız da devam etmektedir. IC Enterra Yenilenebilir Enerji olarak Türkiye’de ve dünyada enerji dönüşümüne katkı sağlamaya, tecrübemizi ülke sınırları dışına da taşımaya hazırız. Halka arz ile yatırımcılarımızı sürdürülebilir bir büyümeye ve geleceğe ortak olmaya davet ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler