1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İÇDAŞ Bekirli Santrali 2. Ünitesi resmen açıldı

İÇDAŞ Bekirli Santrali 2. Ünitesi resmen açıldı

Enerji Günlüğü - İÇDAŞ'ın Çanakkale Biga'da bulunan Bekirli Termik Santrali'nin 618 MW'Lik ikinci ünitesinin resmi açılışı Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın...

İÇDAŞ Bekirli Santrali 2. Ünitesi resmen açıldı

Enerji Günlüğü - İÇDAŞ'ın Çanakkale Biga'da bulunan Bekirli Termik Santrali'nin 618 MW'Lik ikinci ünitesinin resmi açılışı Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla yapıldı.

Türkiye'nin süperkritik teknolojiyle kurulan en önemli termik santrallerinden, İÇDAŞ'a ait Çanakkale Biga'daki Bekirli Termik Santrali tam kapasiteyle üretime geçti. İthal kömür yakan santralin 618 MW'lik ikinci ünitesinin resmi açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla yapıldı.

İÇDAŞ Genel Müdürü Bülent Engin de törende yaptığı konuşmada, özel sektörün elektrik üretimi yatırımlarına verdiği desteklerden ötürü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a teşekkür etti. Engin, "Ülkemiz için üretmekten mutluyuz, gururluyuz. Ürettiğimiz elektrikle ülkemizin elektrik ihtiyacının yüzde 5.6'sını karşılıyoruz. Süperkritik enerji santralimizin birinci ünitesini 2011'de devreye almıştık. İkinci üniteyi de devreye aldık. Bu santralin toplam kurulu gücü 1236 MW'dir" dedi.

İÇDAŞ'ın 135'er MW'lik üç üniteden oluşan Biga'daki diğer santrali ile birlikte bölgedeki kömüre dayalı toplam kurulu gücü 1641 MW'ye ulaştı. İki santralin Türkiye'nin elektrik üretimindeki ayı yüzde 5.6 olarak hesaplanıyor. 

İÇDAŞ Grubu, ürettiği elektriğin kendi ihtiyacını karşılayan kısmından arta kalanını TEİAŞ şebekesine veriyor. 

Mehmet KARA


YILDIZ: BEKİRLİ TERMİK TRAKYA'YA HİZMET EDECEK

Önceki ve Sonraki Haberler