1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. IEA: Rusya Avrupa’ya gaz arzını arttırabilir

IEA: Rusya Avrupa’ya gaz arzını arttırabilir

IEA, Rusya’nın Avrupa için güvenilir bir tedarikçi olduğunu kanıtlaması gerektiğini ve gaz arzını arttırmak için daha fazlasını yapabileceğini açıkladı. 

IEA: Rusya Avrupa’ya gaz arzını arttırabilir

Enerji Günlüğü - IEA, Rusya’nın Avrupa için güvenilir bir tedarikçi olduğunu kanıtlaması gerektiğini ve gaz arzını arttırmak için daha fazlasını yapabileceğini açıkladı. 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) son dönemde doğal gaz ve elektrik sektörlerinde yaşananlar ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “IEA, Rusya'nın Avrupa'daki gaz mevcudiyetini artırmak için daha fazlasını yapabileceğine ve önümüzdeki kış ısıtma sezonuna hazırlık olarak depoların yeterli seviyelere kadar doldurulmasını sağlayabileceğine inanıyor” denildi. 

AVRUPA KIŞIN PLANSIZ KESİNTİLER YAŞAYABİLİR

Avrupa gaz fiyatlarındaki keskin artışın, talepteki güçlü toparlanma ve arzın beklenenden daha sıkı olmasının yanı sıra hava durumuyla ilgili çeşitli faktörlerin bir araya gelmesinden kaynaklandığını belirten IEA, Avrupa’nın plansız kesintiler ve keskin soğuk havalardan kaynaklanan daha fazla stres testleriyle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu. 

BİROL: TEMİZ ENERJİ GEÇİŞİ NEDEN DEĞİL ÇÖZÜM

IEA başkanı Fatih Birol, küresel doğal gaz fiyatlarındaki son artışların birçok faktörün sonucu olduğunu ve sorumluluğu temiz enerji dönüşümüne atmanın yanlış ve yanıltıcı olduğuna dikkat çekti. Birol, "İyi yönetilen temiz enerji geçişleri, bugün gaz ve elektrik piyasalarında gördüğümüz sorunların nedeni değil, çözümüdür” ifadesini kullandı.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler