1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İğneada için AK Parti-CHP işbirliği

İğneada için AK Parti-CHP işbirliği

Enerji Günlüğü - Eşsiz longoz ormanlarının yok olabileceği endişesiyle termik santral kurulmasına karşı çıkılan İğneada'nın turizm bölgesi ilan...

İğneada için AK Parti-CHP işbirliği

Enerji Günlüğü - Eşsiz longoz ormanlarının yok olabileceği endişesiyle termik santral kurulmasına karşı çıkılan İğneada'nın turizm bölgesi ilan edilmesi için AK Parti'li bölge milletvekilleriyle CHP'liler ortak çalışma başlattı. 

İğneada ve ilçelerinin turizm alanı ilan edilerek, Bulgaristan'la İğneada arasında sınır kapısı açılması isteniyor. İğneada, Demirköy İlçesi ile Vize ve Kıyıköy İlçelerini kapsayan bölgenin 'Turizm Alanı' ilan edilmesi, Bulgaristan ile İğneada arasında sınır kapısı açılması için AK Parti milletvekili Şenol Gürşan ile İğneada, Demirköy, Vize ve Kıyıköy Belediye Başkanları, arasında mutabakata varıldı.

KÖYLERDE YATAK KAPASİTESİ OLUŞTURULACAK

Konuyla ilgili toplantıda konuşan AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, bölgenin doğal ve kültürel mirasının korunması için "turizm alanı" ilan edileceğini belirtirken, bölgede ekomik kalkınmanın hızlanacağını vurgulayan Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz da 'Özellikle köylerdeki mevcut yapılar iyileştirilmeli, yeni yapıların da mevcut dokunun iç düzenlemesi esas alınarak teşvik edilmesiyle nitelikli yatak kapasitesi oluşturulması gerekiyor. Eşsiz doğa'mızın yanında bölgede bulunan mağaraların, fenerlerin, kalelerin, manastır, köprü ve değirmenlerin korunması ve restore edilmesi şart' dedi.

BİYOSFER REZERVİ İLAN EDİLSİN

İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık ise Türkiye'nin Bulgaristan ile sınır kapısının Beğendik üzerinden açılması suretiyle Bulgaristan ile turizm ve kültür alanında projeler geliştirilerek işbirliğinin ilerletileceğini belirtti. Işık, İğneada Longoz Milli Parkı'nın Biyosfer rezervi ilan edilmesini istediklerini vurgulayarak, ekonomik kalkınma ve kültürel değerlerin devamlılığının, doğanın doğru şekilde korunması ile sağlanacağını söyledi.

Koordinasyon toplantısının katılımcıları Turizm Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde girişimde bulunmak üzere Nisan ayı içerisinde Ankara'ya gidecek.

Önceki ve Sonraki Haberler