1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiltere doğalgaz üretimini arttıracak

İngiltere doğalgaz üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü – İngiltere, Kuzey Denizi’ndeki petrol ve doğalgaz rezervlerinde düşen üretimi iyileştirmeyi hedefliyor.İngiltere Enerji ve İklim...

İngiltere doğalgaz üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü – İngiltere, Kuzey Denizi’ndeki petrol ve doğalgaz rezervlerinde düşen üretimi iyileştirmeyi hedefliyor.

İngiltere Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Ed Davey Londra’da CBI Enerji Konferansı’nda yaptığı konuşmada, İngiltere’nin kısa ve uzun dönem fosil yakıt ihtiyacı için kaya gazı da dahil çeşitli yöntemleri devreye sokarak, Kuzey Denizi’ndeki ve diğer yerel doğalgaz ve petrol rezervlerinden mümkün olan en iyi verimi almaları gerektiğini söyledi.

Konferansta IEA Başekonomisti Fatih Birol’un Amerika’nın kaya gazı devrimine vurgu yapan konuşmasını referans gösteren Davey, İngiltere’nin enerji arzı sorunu olmadığına vurgu yaptı.

İngiltere’nin Avrupa Birliği içinde enerji güvenliği açısından ilk sırada ve dünyada da Amerika, Kanada ve Japonya’dan sonra dördüncü sırada yer aldığına dikkat çeken Davey, 2010 yılından bu yana gerçekleştirilen on milyarlarca sterlin değerindeki enerji yatırımları sayesinde bu durumun devam edeceğini söyledi.

Öte yandan İngiltere’nin enerji güvenliği önünde İskoçya referandumu ve Kuzey Denizi’nde petrol ve doğalgaz üretiminde yaşanan düşüş olmak üzere iki büyük sorun var.

AVRUPA’DA 30 MİLYON ENERJİ ÇALIŞANININ İŞİ RİSKTE

Önceki ve Sonraki Haberler