1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiltere enerji şirketlerinin kârlarını vergilendirecek

İngiltere enerji şirketlerinin kârlarını vergilendirecek

İngiltere, elektrik faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlara destek amacıyla "Hedefli ve geçici Enerji Kâr Vergisi'ni uygulamaya koyacak. Uygulama ile şirket karlarından %25 vergi alınacak.

İngiltere enerji şirketlerinin kârlarını vergilendirecek

Enerji Günlüğü - İngiltere hükümeti, olağanüstü kârlar elde eden petrol ve doğal gaz şirketlerine %25 vergi uygulayacak. 

Birleşik Krallık Finans Bakanı Rishi Sunak, enerji faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlarına destek için artan enerji fiyatlarıyla çok yüksek karlar elde eden şirketler için "Hedefli ve geçici Enerji Kâr Vergisi'ni uygulamaya koyacaklarını açıkladı. Sunak, artan enerji fiyatlarının etkisiyle son zamanlarda olağanüstü kârlar elde eden petrol ve doğal gaz şirketlerine %25 vergi uygulanacağını açıkladı. 

Vergilerden elde edilen gelir ise 15 milyar sterlin değerindeki yardım paketinin finansmanı için kullanılacak ve enerji fiyatları daha normal seviyelere düştüğünde kaldırılacak.

Sunak, enerji şirketlerinin olağanüstü kârlarını vergilendirirken, yatırımlar için vergi teşvikleri de sağlayacaklarını belirtti.

DAVOS’TA ÇELİŞKİYE DİKKAT ÇEKİLMİŞTİ

İsviçre'de düzenlenen ve dün sona eren Davos Zirvesi'nde AB Yeşil Mutabakat'tan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Frans Timmermans da faturalarını ödeyemeyen insanlar ile kârlılıkları artan enerji şirketlerine dikkat çekmiş, bu durumun iş dünyası-siyaset iş birliklerini zedelediğini belirtmişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler