1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İngiltere Kuzey Denizi petrol sahasında çalışmalar hızlanıyor

İngiltere Kuzey Denizi petrol sahasında çalışmalar hızlanıyor

Enerji Günlüğü - İngiltere Kuzey Denizi’nde bulunan Catcher petrol sahasının geliştirilmesi projesi için İngiltere Enerji ve İklim Değişikliği Departmanı’ndan...

İngiltere Kuzey Denizi petrol sahasında çalışmalar hızlanıyor

Enerji Günlüğü - İngiltere Kuzey Denizi’nde bulunan Catcher petrol sahasının geliştirilmesi projesi için İngiltere Enerji ve İklim Değişikliği Departmanı’ndan onay alındı.

Macar petrol ve doğalgaz şirketi MOL Group’un yüzde 20 hisse,Premier Oil’in yüzde 50 hisse ve Cairn Energy’nin yüzde 30 hisse ile ortak olduğu İngiltere Orta Kuzey Denizi’nde bulunan Catcher sahasının geliştirilmesi projesi için İngiltere Enerji ve İklim Değişikliği Departmanı’ndan onay alındı.

Proje Catcher, Varadero ve Burgman sahalarında 22 denizaltı sondaj kuyusu açılmasını içeriyor. İlk olarak 2017 yılının ortalarında çıkarılması planlanan petrolün tankerlerle taşınması ve gazın da Shell-Esso Gas and Liquids (SEGAL) tesisleri ile ihraç edilmesi planlanıyor.

Catcher sahasından günde 50.000 varil zirve üretim seviyesi olmak üzere 96 milyon varil petrol üretimi yapılması planlanıyor.

İngiltere Enerji ve İklim Değişiklikleri Bakanı Michael Fallon, Catcher sahasının, Kuzey denizindeki olağanüstü petrol ve doğal gaz olanağını sürdüğünü gösterdiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler