1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İngiltere nükleere 1,7 milyar sterlin fon tahsis etti 

İngiltere nükleere 1,7 milyar sterlin fon tahsis etti 

İngiltere Hükümeti, Sizewell C NGS’ye nihai bir yatırımı mümkün kılmak için 1,7 milyar sterline kadar yeni doğrudan hükümet fonu sağlayacak.

İngiltere nükleere 1,7 milyar sterlin fon tahsis etti 

Enerji Günlüğü - İngiltere Hükümeti, Sizewell C NGS’ye nihai bir yatırımı mümkün kılmak için 1,7 milyar sterline kadar yeni doğrudan hükümet fonu sağlayacak.

İngiltere Hükümeti, 2050’ye kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma yolundaki taahhüdünü gerçekleştirebilmek için nükleer enerjinin rolünü artırmayı planlıyor. Açıkladığı ‘net sıfır stratejisi’nde nükleere büyük yer veren Hükümet, Suffolk kentindeki Sizewell C Nükleer Enerji Santrali’ne (NGS) yatırım kararını açıkça ortaya koydu. Hükümet, Parlamentonun bu konuda karar verebilmesini kolaylaştırmak amacıyla yeni nükleer projeleri düşük bir sermaye maliyetiyle finanse etmek ve tüketicilerin tasarruf etmesini sağlamak için yeni bir finansman modeli olan “Düzenlenmiş Varlık Tabanı” modelini uygulamaya koydu. Bütçe belgelerine göre, İngiltere önümüzdeki birkaç yıl içinde Sizewell C NGS projesinin hayata geçmesine yardımcı olmak için 1,7 milyar sterlin (2,34 milyar dolar) taahhüt etti. Hükümet 2035 yılına kadar elektrik üretiminde karbon salımını tamamen sıfırlamayı hedefliyor.

Suffolk bölgesinde ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 7’sini karşılayacak Sizewell C NGS için Fransız enerji şirketi EDF ile görüşmelere devam ediliyor.Toplam 3,200 MW kapasiteli iki reaktörlü santral projesinde EDF yüzde 80, Çinli China General Nuclear Power Group yüzde 20 hisseye sahip. Santralin 2031 yılında devreye alınması planlanıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler