1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İngiltere yüzer denizüstü RES’ler için çalışmaları hızlandırdı

İngiltere yüzer denizüstü RES’ler için çalışmaları hızlandırdı

İngiltere, yenilikçi teknolojide dünya liderliğini ele geçirmek için bir Yüzen Denizüstü Rüzgar Görev Gücü başlattı. 

İngiltere yüzer denizüstü RES’ler için çalışmaları hızlandırdı

Enerji Günlüğü - Birleşik Krallık sularında rüzgar enerjisi kapasitenin belirlenip hızla arttırılması için sonbahara kadar Birleşik Krallık limanlarında ve altyapısında ihtiyaç duyulan potansiyel yatırımın miktarı belirlenecek.

Yenilenebilir enerji ticaret birliği RenewableUK, Birleşik Krallık’ın yenilikçi teknolojide dünya liderliğini ele geçirmek için bir Yüzen Denizüstü Rüzgar Görev Gücü başlattığını açıkladı.

Açıklamaya göre, RenewableUK ve Offshore Renewable Energy Catapult, görev gücünü oluşturmak için Birleşik Krallık, İskoç ve Galler Hükümetleri ile birlikte çalıştı. Birleşik Krallık'ta yüzen rüzgar projeleri geliştirecek önde gelen şirketlerden oluşan yeni grup, Birleşik Krallık'tan üst düzey temsilciler ve The Crown Estate ve Crown Estate İskoçya gibi kilit paydaş kuruluşları da içerecek. 

GÖREV GÜCÜ DENİZÜSTÜ RES FIRSATLARINI BELİRLEYECEK

Grubun ilk amacı, denizüstü (offshore) rüzgar enerji endüstrisi için fırsatları belirlemek ve denizüstü RES’lerden gelen elektriğin en iyi şekilde nasıl kullanılacağına dair kapsamlı bir rapor hazırlamak olacak. İlk olarak grup, Birleşik Krallık sularında yeni kapasitenin ne kadar hızlı inşa edilebileceğini analiz edecek ve sonbahara kadar bu talebi karşılamak için Birleşik Krallık limanlarında ve altyapısında ihtiyaç duyulan potansiyel yatırımın miktarını belirleyecek. 

“GÖREV GÜCÜ STRATEJİK YATIRIMLARA AÇIKLIK GETİRECEK”

RenewableUK CEO'su Dan McGrail, görev gücünün ülkenin ölçeğini büyütmek ve yepyeni bir endüstri sunmak, binlerce yeni iş yaratmak ve ülke çapında limanları ve kıyı topluluklarını canlandırmak için ihtiyaç duyduğu stratejik yatırımlara açıklık getireceğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler