1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İngiltere’de ilk blockchain enerji ticareti yapıldı

İngiltere’de ilk blockchain enerji ticareti yapıldı

Enerji Günlüğü - İngiltere’de ilk blockchain enerji ticareti gerçekleştirildi. Londra’nın Hackney semtindeki bir binanın çatısında üretilen güneş...

İngiltere’de ilk blockchain enerji ticareti yapıldı

Enerji Günlüğü - İngiltere’de ilk blockchain enerji ticareti gerçekleştirildi. Londra’nın Hackney semtindeki bir binanın çatısında üretilen güneş elektriği diğer bir binadaki daireye iletildi.

Enerji ticaret platformu Verv, İngiltere’deki ilk blockchain enerji ticaretinin kendi platformu üzerinden Hackney bölgesinde bulunan Banister Sosyal Konutlarında gerçekleştiğini duyurdu. Bu ilk ticarette binanın çatılarından birinde üretilen 1 kWh güneş elektriği, aynı arazideki başka bir blokta bulunan bir apartman dairesine iletildi.

Yeni teknolojinin test dönemi apartman sakinlerinin yerel yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmalarına ve enerji faturalarını azaltmalarına yardımcı olma amacıyla gerçekleştiriliyor.

Akıllı merkezler hanehalklarının enerji talebi profilini tahmin ediyor, her bir depodaki güneş enerjisi tedariğini tespit ediyor ve ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçlarına göre paylaştırıyor.

Konut sahipleri bu altyapı sağlanana kadar çatılarında üretilen elektriğin çok da büyük bir faydasını göremediklerini, ancak bundan sonra çatı elektriğinin avantajlarından yararlanabileceklerini açıkladılar.

Verv, 17 apartman binasında PV'ler, piller ve akıllı hublar zinciri kurmak için Innovate UK'den önemli bir hibe aldı.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü
Önceki ve Sonraki Haberler