1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İngiltere'ye 8 bin MW’lık yeni denizüstü RES

İngiltere'ye 8 bin MW’lık yeni denizüstü RES

İngiltere, yaklaşık 8 bin MW kapasiteli 6 denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi projesini ruhsatlandırdı.

İngiltere'ye 8 bin MW’lık yeni denizüstü RES

Enerji Günlüğü - İngiltere, yaklaşık 8 bin MW kapasiteli 6 denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi projesini ruhsatlandırdı.

2020 yılı sonu itibariyle dünyanın en büyük denizüstü (offshore) rüzgar piyasasına sahip İngiltere, yeni kapasite tahsisleri gerçekleştirdi. İngiltere'nin 10 yıldan uzun süredir düzenlediği ilk büyük denizüstü rüzgar santrali ihalesinde 6 ayrı rüzgar projesi için toplamda 8 bin MW’ın hemen altında kapasite tahsisi gerçekleştirildi. Bu projeler hayata geçtiğinde 7 milyon konutun enerji ihtiyacı denizüstü (offshore) rüzgar santrallerinden karşılanacak. 

RWE, BP VE TOTAL KAZANANLAR ARASINDA

İngiliz yetkililerin verdikleri bilgilere göre, ihalenin kazananları arasında RWE, BP ve Total gibi büyük petrol şirketleri yer aldı. BP Alman EnBW ortaklığıyla toplam 3 bin MW’lık iki rüzgar projesinin ihalesini alırken, Alman enerji şirketi RWE de yine 3 bin MW’lık iki rüzgar projesini üstlendi. Fransız Total ise Avustralyalı yatırım bankası Macquarie’nin Yeşil Yatırım Grubu’nun bir girişimi ile birlikte İngiltere’nin Doğu Anglia kıyılarında 1,5 GW’lık bir projenin sahibi oldu.

Dünya denizüstü rüzgar kapasitesinde kurulu gücün üçte biri İngiltere’de bulunuyor. İngiltere'den sonra en yüksek offshore rüzgar kapasitesi yüzde 24 ile Almanya ve yüzde 23 ile Çin'de bulunuyor.

2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu hedefleyen İngiltere, 2030 yılına kadar da elektriğinin üçte birini denizüstü rüzgar santrallerinden karşılamayı planlıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler