1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İpek Doğal Enerji Koza-2 kuyusunda da petrol keşfetti

İpek Doğal Enerji Koza-2 kuyusunda da petrol keşfetti

Enerji Günlüğü - İpek Doğal Enerji beş yıllık arama çalışmaları sonunda Batman Kozluk'taki İpek Koza-2 kuyusunda ham petrol keşfi yaptı.İpek Doğal...

İpek Doğal Enerji Koza-2 kuyusunda da petrol keşfetti

Enerji Günlüğü - İpek Doğal Enerji beş yıllık arama çalışmaları sonunda Batman Kozluk'taki İpek Koza-2 kuyusunda ham petrol keşfi yaptı.

İpek Doğal Enerji Araştırma ve Üretim A.Ş. bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’NA (KAP) yaptığı açıklamayla, 5 yıldır süregelen yoğun jeolojik, jeofizik ve sondajlı araştırma faaliyetlerinin sonucunda Batman Kozluk'ta ham petrol keşfi yaptığını duyurdu.

Ham petrol üretimi yapılan İpek Koza-1/K kuyusunun yanı sıra, İpek Koza-2'de de sondaj çalışmalarını tamamlayan şirket,petrol keşfi yaptı. Bugün itibariyle günlük yaklaşık 350 bbl (Varil) üretim miktarı ile İpek Koza-2 kuyusu da üretime alındı. Halihazırda kurulu olan üretim tesisi ile bağlantısı yapıldı. Toplamda iki kuyudan 700 varillik günlük üretime ulaşılması hedefleniyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Sahada üretim için seperatör, stok tankları, bağlantı hatları, dolum sehpası ve emniyet sistemi kurulumu tamamlanarak devreye alınmıştır. Her iki kuyumuzdan da ham petrol üretimimiz artezyen olarak alınmakta ve satışımız Kasım ayından beri devam etmektedir. Günlük üretimi arttırmak amacıyla atbaşı pompa kurulumu da yapılmış olup henüz devreye alınmamıştır. Yakın zamanda faaliyete alıncak ve tam kapasiteye ulaşılacaktır.Üretilen ham petrol, TPAO'da proses ettirilmekte ve ardından BOTAŞ aracılığı ile nakledilip, satışı TÜPRAŞ'a yapılmaktadır. Sahada üretimin başladığı ilk günden beri (Kasım 2013) satış aylık olarak yapılmakta ve nihai ham petrol geliri TÜPRAŞ'dan elde edilmektedir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler