1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran gazı kullanan sanayici kesintiyle karşılaşacak

İran gazı kullanan sanayici kesintiyle karşılaşacak

İran tarafındaki arıza nedeniyle gaz akışında oluşan aksamadan yüksek tüketimli sanayi tesisleri ve elektrik santralleri etkilenecek. Diğer tüketiciler etkilenmeyecek.

İran gazı kullanan sanayici kesintiyle karşılaşacak

Enerji Günlüğü - İran tarafındaki arıza nedeniyle gaz akışında oluşan aksamadan yüksek tüketimli sanayi tesisleri ve elektrik santralleri etkilenecek. Diğer tüketiciler etkilenmeyecek.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü, Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gazın, İran tarafındaki doğalgaz iletim hattında meydana gelen bir arıza nedeniyle 20 Ocak 2022 tarihinden itibaren 10 gün süreyle yapılamayacağını duyurdu. 

Arızanın daha kısa sürede giderilmesi için İranlı yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü bildiren BOTAŞ, elektrik ve doğalgaz sistem dengesinin korunması amacıyla yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santralleriyle sınırlı olmak ve kesinti planları önceden bildirilmek suretiyle, doğal gaz tüketiminde kısıtlamalar yapılacağını kaydetti. 

BOTAŞ’ın açıklamasında mevsim normallerinin altında seyreden olumsuz hava koşullarına rağmen, diğer tüketicilerin kısıtlamalardan etkilenmemesi için tüm önlemlerin alındığı kaydedildi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler