1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Doğalgaz kesintisi elektrik fiyatını tavana çıkardı

Doğalgaz kesintisi elektrik fiyatını tavana çıkardı

Elektrik üretim santrallerinin İran gazındaki kesintiden etkilenmesi, elektrik fiyatını azami düzeye çıkardı: 1345 TL/MWh.

Doğalgaz kesintisi elektrik fiyatını tavana çıkardı

Enerji Günlüğü - Elektrik üretim santrallerinin İran gazındaki kesintiden etkilenmesi, elektrik fiyatını azami düzeye çıkardı: 1345 TL/MWh.

Kışın en soğuk günlerinin yaşandığı şu günlerde İran-Türkiye doğalgaz iletim hattındaki arıza nedeniyle doğalgaz akışının kesilmesi, önce elektrik üretim santrallerini vurdu, sonra da elektrik fiyatını azami düzeye çıkardı. 22 Ocak 2022 günü için öngörülen spot elektrik fiyatı günü bütün saat dilimleri için, Ocak 2022 spot elektrik tavan tavan fiyatı olan 1.345 TL/MWh düzeyinde belirlendi. 

BOTAŞ, gaz iletimindeki aksamanın sadece sanayi tesislerine ve elektrik üretim santrallerine yansıtılacağını açıklamış; diğer tüketicilerin kesintiden etkilenmeyeceğini açıklamıştı. 

Ancak gelişmeler dolaylı da olsa bütün tüketicilerin etkileneceğini gösteriyor. Kışın en soğuk döneminin yaşandığı günlerde elektrik fiyatı tavana çıktı. 22 Ocak için öngörülen azami fiyat (1.345 TL/MWh), günün bütün saat dilimleri için öngörülen spot elektrik fiyatı oldu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler