1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. OSB’lerde üretim üç gün duracak

OSB’lerde üretim üç gün duracak

TEİAŞ Organize Sanayi Bölgeleri’ne (OSB) en az 3 gün olmak üzere elektrik kısıtlaması yapmaları uyarısında bulundu.

OSB’lerde üretim üç gün duracak

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, OSB’lere elektrik kısıntısı uygulayacak. 24 Ocak Pazartesi saat 00.00’dan itibaren başlayan kısıntıyla ülke sanayi üretimi 3 gün süreyle tamamen duracak.

İran’dan Türkiye’ye gelen ve İran tarafından kalan doğal gaz iletim hattında meydana gelen arıza nedeniyle doğal gaz çevrim santrallarına gaz kısıntı uygulaması ve dolayısıyla elektrik arz sorunu devam ediyor. Dünya gazetesinden Mehmet Kaya’nın haberine göre, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ülke genelindeki Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) elektrik kısıntısı yapılmasına yönelik karar aldı.

Telefonla OSB’lere bilgilendirme yapan TEİAŞ, kısıtlamanın Pazartesi, Çarşamba, Perşembe tam gün olacağı belirtildi. Sanayiciden gelen tepkiler üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in konuya dâhil olmasıyla kısıtlamanın Pazartesi, Salı ve Çarşamba ardışık günlerini kapsamasına karar verildi. Belirlenen rakamın üzerinde enerji çeken bölgelerin enerjisinin kesileceği ve cezai yaptırım uygulanacağı öğrenildi. OSB dışındaki tesislerde de aynı kısıntının uygulanacağı öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

İran, kendi sınırları içinde kalan doğal gaz boru hattında meydana gelen bir arıza nedeniyle Türkiye?ye doğal gaz akışını 10 gün süre ile durdurduğunu açıklamıştı. İran tarafından önceki hafta yapılan açıklamanın akabinde Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), ilgili arızanın neden olduğu arz aksaklığına bağlı olarak Kademe 1* abone grubu dışındaki tüketicilerin doğal gaz çekişlerine %40 oranında kısıntı uygulayacağını belirtmişti.  

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ise Ağrı ili Gürbulak giriş noktasından Türkiye’ye gelen doğalgaz iletim hattının İran tarafında kalan kısmında yaşanan arızadan dolayı Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerine gaz kısıntısı uygulanacağından, elektrik arz talep dengesinin sağlanması maksadıyla gerek iletim sistemine gerek ise dağıtım sistemine bağlı mesken ve ticarethane harici kullanıcılara program dâhilinde kısıntı uygulanacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler