1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sanayiciye gaz kısıtı oranı yüzde 20’ye düşürüldü

Sanayiciye gaz kısıtı oranı yüzde 20’ye düşürüldü

Botaş, sanayiciye uygulanan doğal gaz kısıtı oranının yarı yarıya azaltıldığını açıkladı. Kısıt bu sabah itibariyle yüzde 20’ye düşürüldü.

Sanayiciye gaz kısıtı oranı yüzde 20’ye düşürüldü

Enerji Günlüğü - Doğal gaz arz sıkıntısı nedeniyle sanayiciye uygulanan gaz kısıtı oranı bu sabah itibariyle yüzde 20’ye düşürüldü.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ), sanayi tüketicilerine yapmış olduğu yüzde 40 doğal gaz kısıntı oranı bugün saat 08.00'den itibaren yüzde 20’ye düşürüldü. 

BOTAŞ'tan konu ile ilgili yapılan açıklamada, Türkiye’ye Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gaz arzının, İran tarafındaki doğal gaz iletim sisteminde meydana gelen bir arıza nedeniyle 20.01.2022 tarihinden itibaren 10 gün süre ile yapılamayacağının bildirildiği hatırlatılarak, “İran'dan ülkemize gaz arzı test amaçlı sınırlı miktarda başlamış olup BOTAŞ’ın sanayi tüketicilerine yapmış olduğu % 40 kısıntı oranı 31.01.2022 tarih ve saat 08.00 itibari ile % 20’ye düşürülmüştür. Sanayicilerimize göstermiş oldukları anlayış ve iş birliğinden dolayı teşekkür ederiz” denilmişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler