1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İran ile nükleer görüşmelere devam edilecek

İran ile nükleer görüşmelere devam edilecek

Enerji Günlüğü - İran ile P5+1 arasında dün tamamlanamayan nükleer görüşmeler bugün devam edecek.İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, P5+1 ile sürdürdükleri...

İran ile nükleer görüşmelere devam edilecek

Enerji Günlüğü - İran ile P5+1 arasında dün tamamlanamayan nükleer görüşmeler bugün devam edecek.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, P5+1 ile sürdürdükleri nükleer görüşmelerin dün gece geç saatlere kadar devam eden müzakerelere rağmen tamamlanamadığını belirterek, müzakerelerin bu sabahdevam edeceğini ve bir sonca ulaşılaraka taslak hazırlama sürecine geçileceğini umduğunu ifade etti.

SON TARİH 31 MART OLARAK VERİLMİŞTİ

İran ile P5+1 arasındaki görüşmelerin tamamlanması için verilen nihai süre olan 31 Mart'ın geride kalmasının ardından açıklama yapan ABD'li yetlililer, hala çözülmesi gereken bir çok zorlu konu olduğunu belirtirlerken, Batılı bir diplomat bu sabah devam edecek görüşmelerde bir çözüm bulunması için tüm tarafların istekli olduklarını vurguladı.

PRENSİPTE ANLAŞMA SAĞLANDI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un sözcüsü ise tarafaların prensip olarak tüm önemli noktalar üzerinde bir anlaşmaya vardıklarınısöyledi. Sözcü, tarafların bugün biraraya gelerek 30 Haziran'a kadar nihai bir anlaşmaya varılması için bir metnin yazımını tamamlamaya çalışacaklarını vurguladı. Sözcü ayrıca Lavrov'un bugün Lozan'dan ayrılabileceğini de ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler