1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. İş Portföy pil hücresi şirketi Pomega'ya ortak oldu

İş Portföy pil hücresi şirketi Pomega'ya ortak oldu

İş Portföy Yönetimi AŞ, Kontrolmatik’in iştiraklerinden pil hücresi üretim şirketi Pomega Enerji Depolama Teknolojileri’nin yüzde 10 hissesini devralıyor.

İş Portföy pil hücresi şirketi Pomega'ya ortak oldu

Enerji Günlüğü - Kontrolmatik Teknoloji, İş Portföy Yönetimi AŞ ile iştirak hissesi satmak üzere sözleşme imzaladığını duyurdu. Buna göre Kontrolmatik’in yüzde 100 iştiraki Pomega Enerji Depolama Teknolojileri hisselerinin yüzde 10’luk bölümünü İş Portföy Yönetimi AŞ’ye devredecek. İş Portföy AŞ Genel Müdürü Burak Sezercan ile Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan'ın imza koyduğu anlaşmaya göre, İş Portföy Yönetimi AŞ, pil hücresi üretimine hazırlanan Pomega’nın 21 milyon dolarlık sermaye arttırımını karşılayarak söz konusu yüzde 10’luk payın sahibi olacak.

Kontrolmatik Teknoloji ve Pomega Enerji Depolama Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, dünya genelinde enerji depolama konusuna artan ilginin yatırımcıları bu alanda harekete geçmeye teşvik ettiğini belirtti. Son dönemde bankalar ile portföy yönetim şirketlerinin de yatırım planlamalarında enerji depolama konusuna daha fazla yer vermeye başladıklarını kaydeden Aslanhan “Böyle bir süreçte Türkiye’nin en güvenilir finans kurumlarından biri olan İş Portföy Yönetimi AŞ’den yatırım almış olmaktan mutluyuz” dedi.

Kontrolmatik Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, Ankara’da inşaatı tamamlanmak üzere olan ‘Lityum-Demir-Fosfat’ teknolojisiyle pil hücresi üretimi yapacak fabrikayı 2023 yılı içinde faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler