1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Pomega yüzde 1 hissesini ortağı Rubellius’a sattı

Pomega yüzde 1 hissesini ortağı Rubellius’a sattı

Pomega’nın %1 oranında ortağı Rubellius, Pomega’daki payını %2’ye çıkardı.

Pomega yüzde 1 hissesini ortağı Rubellius’a sattı

Enerji Günlüğü - Pomega’nın %1 oranında ortağı Rubellius, sermaye artışı yoluyla, ilave %1’lik hisse daha satın aldı. 

Pomega Enerji Depolama Teknolojileri AŞ’nin mevcut ortaklarından Rubellius Nucleus Investments SARL, Sermaye İştirak ve Pay Sahipliği Sözleşmesi ile elde ettiği 600.000.000 dolar değerleme üzerinden, %1 oranında öncelikli alım opsiyonunu %1 daha pay alarak kullandı. 

Böylece Rubellius’un Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik AŞ’nin [KONTR] %89 bağlı ortaklığı Pomega Enerji AŞ’deki toplam payı, emisyon primli sermaye artırımı suretiyle %2’ye çıktı. 

Rubellius, Pomega ile imzalamış olduğu Sermayeye İştirak ve Pay Sahipleri Sözleşmesi uyarınca 6.000.000 dolarlık ödemeyi 22 Eylül 2023 tarihinde Pomega hesabına aktardı. 

Kontrolmatik AŞ’den yapılan açıklamada, sermaye arttırım kapanış işlemlerinin tescilinin gerçekleştirileceği bildirildi. 

Açıklamada ayrıca; Rubellius’a yapılan pay satış sürecinin, Pomega’nın İş Yatırım Menkul Değerler AŞ ile imzaladığı Pomega hisselerinin %4 ile %9 arasındaki kısmının hisse satışı ile devri ya da sermaye artışı yöntemi ile iştiraki sürecinde herhangi bir değişikliğe neden olmayacağı kaydedildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler