1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Pomega, ABD enerji depolama fabrikasının temelini attı

Pomega, ABD enerji depolama fabrikasının temelini attı

Kontrolmatik, iştiraki Pomega Energy Storage Technologies şirketi ile ABD’de kuracağı fabrika, Lityum-İyon (LiFePO4) teknolojisiyle pil hücreleri üretmenin yanı sıra ev ve şebeke tipi enerji depolama çözümlerini de üretecek.

Pomega, ABD enerji depolama fabrikasının temelini attı

Enerji Günlüğü - Türk mühendislik şirketi Kontrolmatik'in ‘Pomega Energy Storage Technologies’ iştiraki ile Amerika’nın Güney Carolina eyaletinde inşa edeceği 279 milyon dolarlık enerji depolama fabrikasının temeli atıldı.

Pomega Enerji Depolama Teknolojileri’ şirketiyle Ankara Polatlı’ya Türkiye’nin ilk özel sektör enerji depolama fabrikasını inşa eden Kontrolmatik Teknoloji, küresel pazardaki ihtiyacı da görerek bu alandaki ikinci yatırımını Amerika’da gerçekleştiriyor. ABD’nin Güney Carolina eyaletindeki Colleton ilçesinde inşa edilecek ve ‘Pomega Energy Storages Inc.’ hizmet verecek olan yıllık 3GWh kapasiteli fabrikanın temel atma töreni, Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan ve  ABD’de kurulu Kontrolmatik Technologies şirketinin CEO’su Bahadır Yetki ile Eyalet Valisi Henry McMaster ve diğer eyalet yöneticilerinin de katılımıyla 2 Şubat 2023’te gerçekleştirildi.

FABRİKA 2024’TE FAALİYETE BAŞLAYACAK

2024’te faaliyete geçmesi planlanan fabrikanın finansmanı için özkaynakların yanı sıra için federal hükümetin ve Güney Carolina eyaletinin sunduğu teşviklerden de yararlanılıyor.  BMW, Boeing, Continental, Mercedes-Benz, Samsung gibi dünyanın ileri gelen teknoloji ve üretim devlerinin yatırım yaptığı alanda kurulacak olan fabrika ilk etapta 3 GWh kapasite ile faaliyet gösterecek ve LFP hücrelerin yanı sıra batarya modülleri ve bütünleşik enerji depolama sistemleri üretimi yapacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler