1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kontrolmatik’in depolama tesisine ABD’den teşvik paketi

Kontrolmatik’in depolama tesisine ABD’den teşvik paketi

Kontrolmatik, ABD’de kuracağı 3 GWh kapasiteli hücre ve depolama tesisi için 127 milyon dolar teşvik paketi alacak.

Kontrolmatik’in depolama tesisine ABD’den teşvik paketi

Enerji Günlüğü - Kontrolmatik, ABD’de kuracağı 3 GWh kapasiteli hücre, batarya ve depolama santrali için ABD hükümetinden 127 milyon dolar teşvik alacak. Şirket, proje kapsamında 2032 yılına kadar toplamda 1 milyar dolar teşvik almayı öngörüyor.

Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik AŞ [KONTR], Amerika Birleşik Devletleri (ABD) South Carolina eyaleti sınırlarındaki Sout Colleton Country’de kurulacak 3GWh/yıl kapasiteli lityum-iyon hücre, batarya ve enerji depolama ürünleri fabrikası için teşvik paketi aldı. Şirket, toplamda 127 milyon dolar tutarındaki teşvik paketi kapsamında personel istihdamına yönelik destekler, eyalet gelir vergisi, emlak ve satış vergileri muafiyeti ile altyapıda kullanılmak üzere nakit hibe desteği alacağını bildirdi.

Ayrıca Kontrolmatik, teşvik paketine ilave olarak 160 dönüm alana sahip bedelsiz sanayi arsası, üretim için gerekli ham madde ve elektrik alımlarında fabrika faaliyet gösterdiği müddetçe uygulanacak olan, yıllık yaklaşık 20 milyon dolar karşılığında gider ve kullanım vergisi muafiyetinin onaylandığını duyurdu.

2032 YILINA KADAR 1 MİLYAR DOLARLIK TEŞVİK PLANI

Onaylanan bu teşvik sayesinde şirket, daha önce açıkladığı Inflation Reduction Act (IRA) Production Tax Credit federal desteklerinden yararlanma ön şartını da sağlamış oldu. Yeni kurulacak depolama tesisinin 2024 yılının ikinci yarısında üretime geçmesiyle beraber Kontrolmatik, Production Tax Credit'ten yararlanmaya başlayacak.

Söz konusu yatırım kapsamında şirketin 2032 yılına kadar alacağı toplam teşvik miktarının ise 1 milyar doları geçeceği kaydedildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler