1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İSO Enerji Verimliliği Ödülleri verildi

İSO Enerji Verimliliği Ödülleri verildi

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), enerjiyi verimli kullanarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayan firmaları teşvik amacıyla düzenlediği "Enerji Verimliliği Ödülleri" sahiplerini buldu.

İSO Enerji Verimliliği Ödülleri verildi

Enerji Günlüğü - İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), enerjiyi verimli kullanarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayan firmaları teşvik amacıyla düzenlediği "Enerji Verimliliği Ödülleri" sahiplerini buldu.

İSO'da düzenlenen Enerji Verimliliği Ödül Töreni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

ÖDÜLLER BEŞ KATEGORİDE VERİLDİ

Büyük ölçekli işletmeler kategorisinde birinciliğe "U-7000 Revamp ile Enerji Tasarrufu" projesiyle Tüpraş İzmir Rafinerisi layık görüldü. Tüpraş, proje ile bir yılda 39.000 hanenin yıllık doğal gaz tüketimine eş değer enerji tasarrufu sağladı.

Yüksek Verimli Buz Soğutmalı Vakum Sistemi ile Enerjide Sürdürülebilirlik projesi ile Besler Gıda ve Kimya'nın ikinciliğe layık görülürken, Atık Isının Isı Pompası Kullanılarak Sıfır Ayakiziyle Geri Kazanılması projesiyle TOFAŞ Türk Otomobil Fab. A.Ş. üçüncü oldu. Teknoloji geliştirme alanında jüri özel ödülü Şişecam Enerji İzleme Sisteminde Endüstri 4.0 ve Nesnelerin İnterneti Uygulaması ile Türkiye Şişe ve Cam Fab. AŞ’ye ve proje ekibi jüri özel ödülü de Elektrik, Doğalgaz Kaynaklarının Verimli Kullanılması projesiyle Organik Kimya San. Ve Tic. A.Ş’ye verildi. 

Kobi Enerji Verimliliği Projesi kategorisinde birinciliğe Havadan Havaya Eko Sistem Kurulması projesiyle SYK Tekstil San. Ve Tic A.Ş., ikinciliğe de Ultrasonik Kaynak Teknolojisi ile Enerji Verimliliğinin Arttırılması projesiyle Netpark Ambalaj layık görüldü.

Büyük Ölçekli İşletme Enerji Verimli Ürün kategorisinde birinciliği Yüksek Enerji Verimli İnverter Kompresör (VNTZ-165 KİK COP+) projesiyle Arçelik A.Ş. Kompresör İşletmeciliği, ikinciliğe SROUND projesiyle EAE Elektrik, üçüncülüğe Yeni Nesil Panel Kondanserli EKONF Buzdolabı ile Vestel Beyaz Eşya layık görüldü. 

Kurum kuruluşlara yönelik özel kategoride birincilik ödülü NEED4B projesiyle Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi ile Piri Reis Üniversitesi Deniz Kampüsü Projesi ile Piri Reis Üniversitesi Deniz Kampüsü; ikincilik ödülü Hasan Doğan Spor Kompleksi Basketbol Saha Aydınlatması ile İstanbul Enerji’ye; jüri özel ödülü İGA Havalimanı İşletmesi Enerji Verimliliği Faaliyetleri nedeniyle İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.’ye, Enerji Verimliliği Sosyal Sorumluluk alanında Jüri Özel ödülleri ise Geleceğimi Biriktiriyorum projesi ile Şehit Askeri Çoban İlkokulu’na ve Enerji Değerli, Kullanalım Verimli projesi ile 30 Ağustos İlkokulu’na verildi.

Teknopark Firmaları Özel Kategorisinde birincilik ödülü Gerçek zamanlı veri ile binaların dijital modelinin oluşturulması ve binayı yapay zeka ile yönetmek projesi ile Bead Teknoloji’ye; ikincilik ödülü METWAVE 6 Hibrit - Endüstiryel Mikrodalga Fırın projesi ile Met İleri  Teknoloji’ye ve üçüncülük ödülü de Enerji IoT Platformu, Ticari Binalar ve Tesisler için Bulut Tabanlı Dijital Enerji Yönetimi Yazılımı projesiyle Reengen Enerji Teknolojileri’ne verildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler