1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İspanya’dan enerji dönüşümüne 3.6 milyar dolar yatırım

İspanya’dan enerji dönüşümüne 3.6 milyar dolar yatırım

Enerji Günlüğü - İspanya, enerji dönüşümünü gerçekleştirebilmek için elektrik sistemine toplam 3.6 milyar dolar yatırım yapacak. İspanyol elektrik...

İspanya’dan enerji dönüşümüne 3.6 milyar dolar yatırım

Enerji Günlüğü - İspanya, enerji dönüşümünü gerçekleştirebilmek için elektrik sistemine toplam 3.6 milyar dolar yatırım yapacak. 

İspanyol elektrik şebeke operatörü Red Electrica de Espana (REE), İspanya'nın tüm bölgelerinde enerji dönüşümünü sağlamak için yüksek gerilim iletim ağının geliştirilmesi ve elektrik sisteminin işletilmesine toplam 3.221 milyar Euro (3.6 milyar USD) yatırım yapacağını açıkladı. 

Bu çerçevede temiz enerjinin entegrasyonuna 1.538 milyar euro; ulaşım ağlarının güvenilirliğini ve arz güvenliğini güçlendirmek için 908 milyon euro; teknolojik ve dijital araçların yaygınlaştırılmasına 434 milyon euro; depolama projelerine 215 milyon euro ve enerji kontrol sistemlerine 54 milyon euro yatırım yapılacak.

REE Perşembe günü yaptığı açıklamada, söz konusu tutarın 2018-2022 stratejik planında öngörülen 6 milyar Euro tutarındaki toplam yatırım bütçesinin% 53'ünü temsil ettiğini belirtti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler