1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İstanbul Çevre Konseyi: Büyük projeler referanduma sunulsun

İstanbul Çevre Konseyi: Büyük projeler referanduma sunulsun

Enerji Günlüğü - İstanbul Çevre Konseyi, kentte yapılacak ve yeşil alanları etkileyecek büyük ölçekli projeler için referandum yapılmasını istedi. İstanbul...

İstanbul Çevre Konseyi: Büyük projeler referanduma sunulsun

Enerji Günlüğü - İstanbul Çevre Konseyi, kentte yapılacak ve yeşil alanları etkileyecek büyük ölçekli projeler için referandum yapılmasını istedi. 

İstanbul Çevre Konseyi, 5 Haziran Çevre Günü nedeniyle bir bildiri yayınladı. Zafer Murat Çetintaş imzasıyla yayınlanan 1. ÇEVRE SAVAŞLARI başlıklı bilridide, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün uzun yıllardır Türkiye'de samimi olmayan çeşitli etkinliklerle anıldığı belirtildi. İstanbul'daki yeşil alan oranının giderek düştüğüne dikkat çekilen bildiride, kentte yapılacak büyük projeler için referandum yapılması istendi. 

Bildiri şöyle:

1. ÇEVRE SAVAŞLARI

Bilindiği gibi 5 Haziran Dünya Çevre Günü uzun yıllardır ülkemizde değişik ama samimi olmayan biçimlerde anılmaktadır.

Metropol olarak anılan İstanbul’da 30 yıl evvel yüzde 52 olan ormanlık alan 2. Köprünün yapımının ardından yüzde 42’ye düşmüştür. 2B Yasası, 3. Havaalanı ve Kanal İstanbul gibi projelerin hayatageçirilmesi ile 27 Bin hektar ormanlık alanın yokolmasıyla mevcut durum yüzde 32’lere inecektir.Ayrıca 2B yasası içinde 2C kapsamına alınan İstanbul’daki 4500 binanın kapladığı ormanlık alan bu hesaplara dahil değildir.

BÜYÜK PROJELERDE REFERANDUM İSTİYORUZ

İstanbul İBB vapur ve otobüsler için internettenreferandum düzenlerkenGezi Parkı gibi önemli proje hakkındahalkın, STK’ların görüşleri alınmadançeşitli kararlarınuygulamaya konulmasını kınıyoruz.

Dünyadaüretilenher şeyin yenisini yerine koymak mümkün iken insan ve doğal yaşamınyerine yenisinin konulmasının mümkün olmadığı bilinen bir gerçektir.

DOĞANIN MALİYETİ SIFIR DEĞİLDİR.

ŞEHİR SİZİNSE SESSİZ KALMAYIN!"

Önceki ve Sonraki Haberler