1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3.  İsviçre Volkswagen’in emisyon davasını düşürmeye hazırlanıyor

 İsviçre Volkswagen’in emisyon davasını düşürmeye hazırlanıyor

Volkswagen'in emisyon testlerinde hile yaptığına yönelik soruşturmayı tamamlayan İsviçre, kanıt yetersizliği nedeniyle davayı düşürmeye hazırlanıyor.

 İsviçre Volkswagen’in emisyon davasını düşürmeye hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Volkswagen'in emisyon testlerinde hile yaptığına yönelik soruşturmayı tamamlayan İsviçre, kanıt yetersizliği nedeniyle davayı düşürmeye hazırlanıyor.

İsviçre federal savcıları, Alman otomotiv devi Volkswagen'in emisyon testlerinde hile yaptığına yönelik 5 yıldır sürdürdükleri soruşturmanın tamamlandığını ve suçlamaya yetecek kadar güçlü kanıtlar bulunmaması nedeniyle davayı düşürmeyi planladıklarını açıkladı. Savcılar, dava resmî olarak kapanmadan sanık ve davacıların daha fazla kanıt sunabileceklerini de belirttiler. 

2015'te Volkswagen'in egzoz emisyon testlerinde hile yaptığı, olduğundan daha temiz göstermek için dizel araçlarına gizli yazılım yüklediği ve dünya genelinde 11 milyona yakın araçta bu yazılımın bulunduğu iddia edilmişti.

VW EIT INNOENERGY FONUYLA İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Öte yandan emisyon skandalının izlerini silme çalışmaları kapsamında 2050'ye kadar karbon nötr olma hedefi koyan Volkswagen, Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) InnoEnergy fonuyla stratejik iş birliği açıkladı. Eylül ayında karbondan arındırma projelerine ve girişimlere 300 milyon avroya kadar yatırım yapmayı planladığını duyuran şirket, EIT InnoEnergy aracılığıyla yeşil girişimlerin iş modellerini büyütmeye destek olmayı amaçlıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler