1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Japonya, tayfun rüzgar türbinleri geliştiriyor

Japonya, tayfun rüzgar türbinleri geliştiriyor

Enerji Günlüğü -  Japon Challenergy şirketi kurucusu Atsushi Shimizu, tek bir tayfunla Japonya'nın elektrik ihtiyacını 50 yıl karşılayacak rüzgar...

Japonya, tayfun rüzgar türbinleri geliştiriyor

Enerji Günlüğü -  Japon Challenergy şirketi kurucusu Atsushi Shimizu, tek bir tayfunla Japonya'nın elektrik ihtiyacını 50 yıl karşılayacak rüzgar türbinleri üzerinde çalışıyor. 

Genellikle büyük yıkımlara neden olan bir doğa olayı olan tayfunun gücü elektriğe aktarılmaya çalışılıyor. Japon mühendis ve Challenergy şirketi kurucusu Atsushi Shimizu dünyanın ilk tayfun rüzgar türbinini geliştirdi.

Son derece dayanıklı ve mikser biçiminde olan rüzgar türbinleri tayfun gibi güçlü rüzgarları kullanılabilir enerjiye çevirebiliyor. Tayfun rüzgar türbinlerinin her yöne hareket edebilmesi ve kanatların tayfun esnasında kontrollü bir şekilde dönecek şekilde ayarlanması diğer rüzgar türbinlerinden ayıran iki özelliği.

Ancak türbinlerin prototipi testinde verimlilik düzeyi normal rüzgarlarda pervane tipi türbinlere oranla yüzde 10 daha düşük olarak (yüzde 30) olarak elde edildi. Türbin tayfun gibi çok şiddetli rüzgarlarda ise oldukça verimli. 

Shimizu'un hesaplamalarına göre yeterli hacimde türbinler tek bir tayfunda Japonya'nın 50 yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. 

Japonya'da sadece bu yıl içinde altı tayfun olayı yaşandı.

Önceki ve Sonraki Haberler