1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kangal ve Hamitabat 2-3 ay içinde devredilecek

Kangal ve Hamitabat 2-3 ay içinde devredilecek

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanvekili Ahmet Aksu, Kangal ve Hamitabat termik santrallerinin önümüzdeki birkaç ay içinde özel sektöre...

Kangal ve Hamitabat 2-3 ay içinde devredilecek

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanvekili Ahmet Aksu, Kangal ve Hamitabat termik santrallerinin önümüzdeki birkaç ay içinde özel sektöre devredileceğini söyledi.

Ahmet Aksu, Seyitömer Termik Santrali'nin Çelikler Holding'e devir ve imza töreninde Seyitömer Termik Santrali'nin 600 megawatt kurulu kapasitesiyle Türkiye'nin toplam kurulu kapasitesinin yüzde 1'ini temsil ettiğini söyledi. Devir sözleşmesiyle Seyitömer Santrali ile maden işletmesinin mülkiyetinin yanı sıra maden sahalarının işletme hakkının da Çelikler Holding AŞ'ye devredildiğini belirtti.

SIRADA HAMİTABAT VE KANGAL VAR

Santralin üç ay gibi kısa bir sürede devredilmesini, enerji sektörüne güvenin göstergesi olarak nitelendiren Aksu, "Seyitömer Termik Santrali'nin yanı sıra daha önce ihalelerini tamamladığımız Kangal ve Hamitabat Termik santrallerini de önümüzdeki birkaç ay içinde özel sektöre devretmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler