1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Karaman`a 4 MW`lık Akçem GES kurulacak

Karaman`a 4 MW`lık Akçem GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Akçem Elektrik, Karaman'da 4 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.Akçem Elek. İnş. Taah. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Karaman ili,...

Karaman`a 4 MW`lık Akçem GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Akçem Elektrik, Karaman'da 4 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Akçem Elek. İnş. Taah. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Karaman ili, Merkez ilçesi, Urgan Mahallesi Mevkii, 170, 171 ve 172 nolu parseller üzerinde 4 MW kurulu güce sahip Akçem Güneş Enerji Santrali kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında herbir ünite için 260 Wp Polikristal Güneş Panelleri kullanılarak her bir ünitenin (1144 kWp / 1000kWe) olmak üzere 1.950.000 kWh/yıl elektrik enerjisi üretmesi öngörülüyor. AKÇEM GES projesi kapsamında yıllık 7.800.000 kWh/yıl elektrik enerjisi elde edilmesi planlanıyor.

Kurulacak trafo tesisi ile üretilen elektrik enerjisi 34,5 kV olarak elektrik şebekesine verilecek. Proje bedeli ise AKÇEM 1, 2, 3, 4 GES için toplamda 12.600.000 TL olarak öngörülüyor.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Karaman Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler