1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Karamürsel RES türbin sayısını azaltacak

Karamürsel RES türbin sayısını azaltacak

Ruzen Elektrik, Kocaeli ve Bursa il sınırları içinde kuracağı 30 MW kapasiteli Karamürsel Rüzgar Enerjisi Santrali’nde (RES) türbin sayısını 12’den 9’a düşürecek.

Karamürsel RES türbin sayısını azaltacak

Enerji Günlüğü - Ruzen Elektrik, Kocaeli ve Bursa il sınırları içinde kuracağı 30 MW kapasiteli Karamürsel Rüzgar Enerjisi Santrali’nde (RES) türbin sayısını 12’den 9’a düşürecek.

Demirer Holding şirketlerinden Ruzen Elektrik Üretim ve Tic. Ltd. Şti., Kocaeli İli, Karamürsel ve Gölcük İlçeleri ile Bursa İli, İznik İlçesi sınırları içerisinde kuracağı 30 MW kapasiteli “Karamürsel Rüzgâr Enerji Santrali” projesinde değişiklik planlıyor. Daha önce her biri 2,5 MW kurulu güce sahip 12 adet Nordex N-100 (2500 kW) türbin modeli kullanılacağını açıklayan şirket, yaptığı değişiklikle her biri 3,5 MW kurulu güce sahip 9 adet Enercon E-138 EP3 (3500 kW) türbin modeli kullanacak.

Proje için yaklaşık 79 milyon lira yatırım yapılması planlanıyor. Santralin yılda yaklaşık 105.000.000 kWh elektrik enerjisi üretmesi öngörülüyor. Karamürsel RES projesinde üretilen elektrik enerjisi yeni yapılacak 2 km’lik girdi-çıktı bağlantısı aracılığı ile 154 kV Yalova Aksa Trafo Merkezi-Arslanbey Trafo Merkezi Enerji İletim Hattı üzerinden ulusal şebekeye aktarılacak.

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler