1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ruzen Elektrik, Karamürsel RES’te saha değiştirecek

Ruzen Elektrik, Karamürsel RES’te saha değiştirecek

Ruzen Elektrik, Kocaeli ve Bursa il sınırları içinde kurmayı planladığı 30 MW'lık Karamürsel Rüzgar Enerjisi Santrali'nde (RES) saha değişikliği yapacak.

Ruzen Elektrik, Karamürsel RES’te saha değiştirecek

Enerji Günlüğü - Kocaeli ve Bursa il sınırları içinde kurulması planlanan Karamürsel Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesinde saha değişikliği yapılacak.  

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'nin 24’üncü maddesinin dokuzuncu fıkrası kapsamında, Ruzen Elektrik Üretim ve Tic. Ltd. Şti.’nin Karamürsel Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesi santral sahası değişikliği yapılacağını duyurdu. 

Duyuruya göre, Cengiz Enerji şirketlerinden Ruzen Elektrik, Kocaeli ve Bursa il sınırları içinde bulunan Karamürsel RES proje sahasının değiştirilmesi için başvuruda bulundu. Söz konusu başvuru, üçüncü şahıslar tarafından kişisel hak ihlali açısından yazılı olarak itirazda bulunulabilmeleri amacıyla on iş günü yayınlanacak. İlgililer, duyuruya EPDK'nın web sitesi üzerinden ulaşabilecek.  

PROJENİN GEÇMİŞİ

2020 yılının mayıs ayından bu yana Karamürsel'de yapılması planlanan santral projesi üç defa değişikliğe uğradı. Proje için, ilk olarak 2021 yılının Mart ayında Kocaeli 2. İcra Dairesi tarafından, projenin yapılacağı yerin göçmen kuşların göç yolları üzerinde yer alması ve proje alanında ayrıntılı bir inceleme ve araştırma yapılması gerekliliği ile yürütmeyi durdurma kararı verildi. Türbin sayısı azaltılarak yapılan değişiklik ardından yeniden inşası başlayan proje için Karamürsel Belediyesi, Ruzen Elektrik Üretim Şirketi tarafından kaçak yapı yapıldığı tespit ederek 2021 yılının Haziran ayında türbin inşaatını mühürledi. Ayrıca arazileri kısmi olarak kamulaştırılan vatandaşlar, yerlerinin bölünmesinden rahatsızlar ve metrekare başına verilen fiyata itiraz ediyorlar. Proje için 2022 yılının ocak ayında bir kez daha yürütmeyi durdurma kararı alınması üzerine şirket yine türbin sayısını azalttı. 2021 yılının Eylül ayında tamamlanan T6 türbininin yanı sıra 5 adet türbinin daha yapılması planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler