1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Karamürsel RES türbin sayısını azaltacak

Karamürsel RES türbin sayısını azaltacak

Ruzen Elektrik, Kocaeli ve Bursa il sınırları içinde kuracağı 30 MW’lık Karamürsel Rüzgar Enerjisi Santrali’nde (RES) türbin sayısını 6’ya indirecek. 

Karamürsel RES türbin sayısını azaltacak

Enerji Günlüğü - Kocaeli ve Bursa il sınırları içinde kurulumuna başlanan Karamürsel Rüzgar Enerjisi Santrali’nde (RES) türbin sayısı azaltılarak  6’ya indirilecek.

Demirer Holding şirketlerinden Ruzen Elektrik Üretim ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Kocaeli İli, Karamürsel ve Gölcük İlçeleri ve Bursa İli, İznik İlçesi sınırları içerisinde kurulması planlanan “Karamürsel Rüzgâr Enerji Santrali (30 MWm/30 MWe)” projesinde değişiklik yapılacak.  

Daha önce de 2017 yılında önlisans aldığı projesinde yer değişikliğine giden Şirket, en başta 12 adet türbin kurulumu olarak planladığı santralde açılan çevre davası nedeniyle türbin sayısını 9 adede düşürmüştü. Şimdi şirket yeniden türbin sayısını 6 adede düşürüyor. Halihazırda 4,2 MW gücünde bir adet türbinin kurulumunu tamamlayan şirket, kalan 5,8 MW gücünde 5 adet türbini kurup işletmeyi planlıyor.  

420 milyon lira değerindeki proje kapsamında Santralin yıllık yaklaşık yıllık ortalama 110 milyon kWh elektrik enerjisi üretmesi öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler