1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Karbon nötr yük treni Çin yolculuğuna başladı

Karbon nötr yük treni Çin yolculuğuna başladı

Fransız lojistik şirketi Gefco’nun karbon nötr yük treni, Slovakya’dan Çin’e doğru yeni İpekyolu üzerinden yapacağı yolculuğa başladı. 

Karbon nötr yük treni Çin yolculuğuna başladı

Enerji Günlüğü - Fransız lojistik şirketi Gefco’nun karbon nötr yük treni, Slovakya’dan Çin’e doğru yeni İpekyolu üzerinden yapacağı yolculuğa başladı. 

Fransa merkezli lojistik şirketi Gefco, çok düşük karbon emisyonlu taşıma çözümü arayışındaki bir müşterinin talebi üzerine karbon nötr yük katarını yeni İpekyolu üzerinden Çin’e doğru yola çıkardı. 

YOLCULUK 3 HAFTA SÜRECEK

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, 15 Kasım 2021 Pazartesi günü Slovakya’nın Dunajska Strada kentinden yola koyulan tren, yeni İpekyolu güzergahından üç haftalık bir yolculukla Çin’in Xi’an kentine ulaşacak. Polonya, Belarus, Rusya ve Kazakistan’ı kat edecek olan tren Çin’in Xinjiang bölgesine girecek. Orada da yolun geri kalanı için mallar, Çin vagonlarına yüklenecek. Taşınan ürünler, yolculuğun bütününde IoT (Nesnelerin İnterneti) bağlantılı aygıtlar aracılığıyla takip ve kontrol edilecek.

GÜZERGAH BOYUNCA 250 TON KARBON SALINACAK

41 vagondan oluşan düşük karbon emisyonlu yük treni yine de güzergahı boyunca 250 ton karbon salacak. Gefco, 250 tonluk karbonun çevreye vereceği zararı telafi etmek için Gold Standard sertifikalı projelere yatırım yapmayı taahhüt etti.  

Gefco?nun demiryolu yöneticisi Alice Defranoux, söz konusu karbon nötr trenle taşımacılığa kalıcı bir gelişme sağlayarak önemli bir aşamayı geçtiklerini söyledi.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler