1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kartur, Eskişehir’de jeotermal kaynak arayacak

Kartur, Eskişehir’de jeotermal kaynak arayacak

Kartur Mühendislik, Eskişehir’de jeotermal kaynak arayacak. Şirket, 4 adet üretim, 1 adet reenjeksiyon olmak üzere 5 adet sondaj kuyusu açacak.

Kartur, Eskişehir’de jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Eskişehir’in Mahmudiye ilçesi sınırları içinde toplam 5 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak.

Eskişehir İli, Mahmudiye İlçesi, Fahriye Mahallesi, 2023 – 11 ruhsat numaralı sahada Kartur Grup şirketlerinden Kartur Mühendislik Madencilik Tarım Tic. Ltd. Şti. tarafından jeotermal kaynak arama çalışması planlanıyor. Jeotermal kaynak arama ruhsatı içerisinde Kartur-1, Kartur-2, Kartur-3, Kartur-4 ve Kartur-enj olmak üzere 4 adet üretim, 1 adet reenjeksiyon olmak üzere 5 adet sondaj planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 9 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında açılacak sondaj kuyularında en az 10 lt/sn debi 65 derece sıcaklıkta jeotermal akışkan bulması durumunda planlamış oldukları sera ısıtılması amaçlı kullanılacak. Üretilecek akışkan sera ısıtma kullanımı sonrasında enjeksiyon yoluyla tekrar kaynağa enjekte edilecek. 

Sondaj çalışması için benzer derinlik ve zemin yapılarında da uygulaması yapılan, sondaj yöntemleri içerisinde en gelişmiş olanı ve en çok uygulanan yöntem olan döner ( rotary ) sondaj yöntemi kullanılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler