1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. KEDS Academy’e uluslararası ödül

KEDS Academy’e uluslararası ödül

Kosova Elektrik Dağıtım AŞ (KEDS), bünyesinde hayata geçirdiği KEDS Academy ile PRNews Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri kapsamında ödüllendirildi.

KEDS Academy’e uluslararası ödül

Enerji Günlüğü - Kosova Elektrik Dağıtım A.Ş (KEDS) bünyesinde hayata geçirdiği KEDS Academy, PRNews Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri kapsamında Jüri Onur Ödülü aldı.

Limak Şirketler Grubu ve Çalık Holding’in ortak olduğu Kosova Elektrik Dağıtım A.Ş (KEDS) bünyesinde hayata geçirdiği KEDS Academy, PRNews Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri (PR News Corporate Social Responsibility Awards) Kapsamında ‘Jüri Onur Ödülü’ aldı.

Halkla ilişkiler sektörünün ve kurumsal sosyal sorumluluk ödüllerinin dünya çapında en başarılı örneklerinin açıklandığı ve 15 Mart’ta Amerika’nın Washington kentinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Kosova Elektrik Dağıtım İcra Kurulu Üyesi M. Serhat Dinç, “Bu ödülü Kosova’nın gençleri adına alıyoruz. Avrupa'nın en genç ülkesi ve onun gençleriyle geleceğe umutla bakıyoruz. KEDS Academy ile Kosovalı daha çok gence ulaşmayı ve onların hayatlarında fark yaratmayı hedefliyoruz. Bu ödül de doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

AKADEMİ İŞSİZLİĞE ÇARE OLUYOR

Genç işsizliğinin yüzde 50'nin üzerinde olduğu Kosova'da, Priştine Üniversitesi, Kosova Milli Eğitim Bakanlığı ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile kapılarını açan KEDS Academy'de, elektrik fakültesi ve elektrik meslek lisesi son sınıf öğrencileri ücretsiz eğitim görüyor. KEDS Academy’de verilen eğitim sonrasında başarılı olan öğrenciler Avrupa Birliği’nde de geçerli BTEC sertifikası almaya hak kazanıyorlar. KEDS Academy’de hem teorik hem de pratik olmak üzere yaklaşık 9 ay süren eğitimlerde başarılı olan öğrencilere iş imkanı da sağlanıyor. Eğitim kapsamında öğrenciler Limak ve Çalık Grupları’nın Türkiye'deki enerji şirketlerini de ziyaret ediyor, saha uygulamaları konusunda bilgilendiriliyor. Uygulamalı eğitim sayesinde 20’si üniversite, 30’u elektrik teknik lisesi olmak üzere her yıl yaklaşık 50 öğrenci alanıyla ilgili hem teorik hem de uygulamalı eğitim alıyor. Program kapsamında bugüne kadar 100 öğrenci mezun oldu. Üçüncü yılına giren program kapsamında halen 50 Kosovalı öğrenci eğitim görüyor.

2014 yılında Stevie İş Ödülleri’nden 4 ödülle birden dönen KEDS Academy, PR News CSR Award 2015'te ise dünya devleriyle yarışarak Social Good kategorisinde Jüri Onur Ödülü kazanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler