1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kıbrıs gazında Türk tarafının haklarına dikkat çekilecek

Kıbrıs gazında Türk tarafının haklarına dikkat çekilecek

ODTÜ Kıbrıs Kampüsü ve Kadir Has Üniversitesi Kıbrıs doğalgazında Türk tarafının haklarına dair farkıdalık oluşturmak üzere konferans düzenleyecek.

Kıbrıs gazında Türk tarafının haklarına dikkat çekilecek

Enerji Günlüğü - ODTÜ Kıbrıs Kampüsü ve Kadir Has Üniversitesi ortaklığıyla Kıbrıs doğalgazında Türk tarafının haklarına uluslararası bir farkıdalık oluşturmak üzere bir konferans düzenlenecek. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kampüsü ve Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığıyla 5-6 Mayıs 2016 tarihinde Kıbrıs ODTÜ Kampüsü'nde "Uluslararası Doğu Akdeniz Enerji Güvenliği ve Jeopolitiği Konferansı" düzenlenerek, Kıbrıs doğalgazında Türk tarafının haklarına uluslararası bir farkıdalık oluşturulacak.

KONUYA ULUSLARARASI KAMUOYUNU DAHİL ETMEK İSTEDİK

ODTÜ KKTC Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Salih Saner, gerçekleştirecekleri bu etkinlik ile Kıbrıs sorunu ve Kıbrıs'ın karasularında bulunan doğalgazda Türk tarafının da haklarına uluslararası farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirtti. "Konuyu hep kendi kendimize konuşmaktansa, bu konuda uluslararası kamuoyunu da dahil etmeyi istedik" diyen Saner, konunun en önemli taraflarından olan Güney Kıbrıs Rum kesimine yaptıkları davetin ise önce kabul edildiğini, ancak daha sonra katılımlarını iptal ettiklerini belirtti. 

KONFERANS KATILIMCILARI

Konferansa katılan isimler şöyle: Mehmet Öğütçü, Necdet Pamir, Amit Mor, Mehmet Baha Karn, Andre Dorsman, Wietze Lise, Sertaç Başeren, Değer Boden, Brenda Shaffer, Cenk Pala, Berris Ekinci, Özlem Tür, John Roberts, Hayriye Kahveci, Emine Eminel Sülün, Volkan Ş. Ediger, Mithat Çelikpala, Ahmet Han, Ayla Gürel, Matthew Byrza, Ergün Olgun, Ali Murat Yeşilyurt.

Konferansın ilk gününde "Doğu Akdeniz Hidrokarbonları Jeopolitiği", "Güney Enerjisinin Bölgesel Uygulamaları: Koridor Hub'ı ve AB Etkisi" ve "Doğu Akdeniz'de Yasal Sorunlar ve Anlaşmazlıklar" konulu üç panel düzenlenecek.

İkinci gün ise "Doğu Akdeniz Hidrokarbonları ve Bölgesel Oyuncular", "Doğu Akdeniz Hidrokarbonları ve Kıbrıs" ve "Yuvarlak Masa Değerlendirme Toplantısı: Doğu Akdeniz'de  Enerji Güvenliği ve Jeopolitik" başlıklı paneller düzenlenecek. 

Sabiha KÖTEK - ODTÜ Kıbrıs Kampüsü

Önceki ve Sonraki Haberler