1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kirazlıdere TES'ler için ÇED Olumlu kararı

Kirazlıdere TES'ler için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Filiz Kirazlıdere Elektrik'in Çanakkale'deki iki termik projesi için ÇED Olumlu kararı verildi.Yıldırım Enerji Holding Grubu’na...

Kirazlıdere TES'ler için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Filiz Kirazlıdere Elektrik'in Çanakkale'deki iki termik projesi için ÇED Olumlu kararı verildi.

Yıldırım Enerji Holding Grubu’na bağlı Filiz Kirazlıdere Elektrik Üretim şirketinin, Çanakkale'de yapılması planlanan 660 MW'lık Kirazlıdere-2 Termik Santrali projesi ile Lapseki ilçesi Kirazlıdere mevkiinde yapılması planlanan Kirazlıdere Termik Santrali Entegre Projesi (Endüstriyel Atık (Kül) Depolama Alanı ve İskele Projesi Dahil) projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED Olumlu kararı verdi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Bakanlığa sunulan her iki proje ile ilgil hazırlanan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenip değerlendirilerek, Bakanlık tarafından ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ Kararı verildiği ifade edildi.

Çanakkale Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekiyor.

Ayrıca, projelere ait nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de ÇANAKKALE Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor. 

Filiz Kirazlıdere Termik Santral Projesi daha önce henüz geliştirilme aşamasına başlarken Doğtaş Grubu tarafından Yıldırım Enerji Holding'e devredilmişti.  

DOĞTAŞ, ÇANAKKALE'DE İKİ İTHAL KÖMÜR SANTRALİ KURACAK

Önceki ve Sonraki Haberler