1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kontrolmatik Teknoloji ‘BIST 30 Endeksi’nde

Kontrolmatik Teknoloji ‘BIST 30 Endeksi’nde

Kontrolmatik Teknoloji, 1 Ekim 2023 tarihi itibarıyla Borsa İstanbul (BIST) 30 Endeksi’nde yerini alacak.

Kontrolmatik Teknoloji ‘BIST 30 Endeksi’nde

Enerji Günlüğü - Kontrolmatik Teknoloji, 1 Ekim 2023 tarihi itibarıyla Borsa İstanbul (BIST) 30 Endeksi’nde yerini alacak.

Türkiye’nin enerji, mühendislik ve teknoloji şirketlerinden, kendisini ‘Yeni Nesil Teknoloji Şirketi’ olarak tanımlayan Kontrolmatik Teknoloji, Borsa İstanbul A.Ş. tarafından yayınlanan bildiri kapsamında 1 Ekim 2023 tarihi itibarıyla Borsa İstanbul (BIST) 30 Endeksi’nde yer alacak.

2020 yılı Ekim ayında halka arz edilen Kontrolmatik, yalnızca 3 yıl gibi kısa bir sürede ‘Borsa İstanbul’da işlem gören işlem hacmi ve piyasa değeri en yüksek 30 şirket’ten oluşan BIST 30 Endeksi’nde yer almaya hak kazandı. Kontrolmatik Teknoloji aynı zamanda Financial Times Stock Exchange (FTSE) Gelişmekte olan Avrupa Ülkeleri Endeksi’nde de Mid Cap endeksinde yer alıyor.

“AR-GE ÇALIŞMALARININ SONUÇLARINI ALMAYA BAŞLADIK”

Konuyla ilgili konuşan Kontrolmatik Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, “Teknolojiyi kontrol eden geleceği kontrol eder” vizyonuyla çıktığımız yolculukta yıllardır sürdürdüğümüz Ar-Ge çalışmalarının sonuçlarını almaya başladık. Bu başarıda, paydaşlarımızca bugüne kadar başardıklarımız ve bundan sonra yapacaklarımıza duyulan inancın yanı sıra ekip olarak etkin ve özverili çalışmamızın da büyük payı bulunuyor. Bu yolda bize güvenen tüm paydaşlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ederiz. Yenilikçi ve sürdürülebilir teknoloji odaklı büyüme hedefimiz doğrultusunda güçlenerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Kontrolmatik, şu anda başta Türkiye olmak üzere 35 ülkede faaliyet gösteriyor. Şirket, mühendislik, enerji depolama teknolojileri, nesnelerin interneti (IoT), elektrik depolama ve elektrik ticareti, uydu ve uzay teknolojileri, elektrikli araç kiralama ve paylaşımlı araç teknolojileri, kolaboratif robot kolu teknolojileri alanlarında bağlı ortaklıkları ve iştirakleriyle birlikte çalışıyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler